Je libo autobus? Budějovická MHD pořádá výprodej funkčních vozidel, hlavně karos

Autobus Karosa B941. Pramen: DPMČBAutobus Karosa B941. Pramen: DPMČB

Vozy se prodávají obálkovou metodou, kdy kupující musí na adresu podniku doručit svou cenovou nabídku.

Dopravní podnik města České Budějovice (DPMCB) se zbavuje svých starších autobusů z přelomu století. Veřejně aktuálně nabídl devět vozidel značek Karosa, Renault/Karosa a Solaris. Většina z nich je pojízdná a s platným technickým průkazem. Seznam DPMCB zveřejnil na svém webu.

Vozy se prodávají obálkovou metodou, kdy kupující musí na adresu podniku doručit svou cenovou nabídku. Vozidla, o která bude zájem, nechá DPMCB ocenit soudním znalcem. Pokud kupující nabídne vyšší cenu, vozidlo získá, v opačném případě bude vyzván k jednání o ceně. Uzavírka nabídek je 29. září.

„V případě, že se na takto stanovené ceně neshodneme ani s následným případným kupcem v dalším pořadí, nebude majetek prodán, ale ekologicky zlikvidován,“ píše podnik v oznámení.

Českobudějovická MHD prošla dosud největší obměnou vozového parku v roce 2018, kdy dopravní podnik nakoupil vozidla za půl miliardy korun. Od Solarisu tehdy koupil 24 autobusů na CNG, od Škody Electric pak 11 elektrických midibusů a 11 trolejbusů. Dalších devět kloubových Solarisů objednal loni v listopadu. V Českých Budějovicích letos v provozu definitivně skončí kloubové Karosy.

Výprodej starých tramvají i autobusů Karosa (u autobusů není stanovena minimální cena) pořádá aktuálně i Dopravní podnik hl. m. Prahy.

Tagy Dopravní podnik města České Budějovice prodej autobusů
3 komentáře