Jarní gastronomie 2024: RegioJet nasadil gulášovku z prášku a téměř bezmasé kuřecí

RegioJet - Červené kari s kuřecím a rýží 2024. Foto: Aleš PetrovskýRegioJet - Červené kari s kuřecím a rýží 2024. Foto: Aleš Petrovský

Menu obsahuje novinky, co vlastně nejsou tak úplně novinky.

Dopravce RegioJet představil novinky ve svém palubním menu na spojích kategorie RJ. Od 22. února si mohou jeho cestující pochutnat na nových polévkách, salátech, wrapu či malých svačinkách a nápojích.

Z teplých jídel se do nabídky dostal vlakový evergreen – gulášová polévka. Pro žluté vlaky ji připravuje společnost Navařeno. Od stejné společnosti je nově i kuřecí na červeném kari s rýží. To je sice v menu označeno jako „NEW“, ale k dispozici je ve vlaku již delší dobu. Nelze jej tedy počítat úplně mezi novinky.

Obdobně je na tom další „novinka“, a to tomatová polévka zjemněná smetanou. Tu nově do vlaku dodává CrossCafé namísto původní cibule. Opět tedy nepočítáme jako novinku.

Pokud zavítáme do nabídky salátů a podobného sortimentu, tak se do nabídky vrátil těstovinový salát s kuřetem, který byl v minulosti u RegioJetu již také delší dobu stálicí. Pochutnat si můžete i na novém salátu s uzeným lososem a kapary. V neposlední řadě zde přibyl kuřecí wrap s balkánským sýrem, který je menším kolegou již nabízeného hovězího burrita od firmy FreshFridge.

Několik novinek najdete i v nabídce drobných snacků. Jsou jimi ovocná kapsička, která od minule změnila příchuť, mini čokoládové cookies a oblíbené „chipsy“ v podobě bramborových medvídků.

Z nápojů je jako novinka uváděna Vincentka, která ale na palubách RegioJetu byla již minulý rok, dále byl vyměněn ovocný nápoj pod značkou UGO, tentokrát za cold brew tea s meruňkou a levandulí.

Do nabídky se dostal též nápoj kombucha. Svého nového zástupce mají i vína a sekce tvrdého alkoholu.

Gulášovka z prášku a téměř bezmasé kuřecí kari

Abych zde nevypisoval jen nudný seznam produktů, tak jsem vyrazil otestovat, jak některé výrobky z nového menu chutnají. Vybral jsem jeden vlak IC z Prahy do Zábřehu a druhý zpět, abychom vyzkoušeli, jak jsou připraveny zásoby.

IC Praha – Zábřeh

Kuřecí na červeném kari s rýží (69 Kč / 2,80 eura)
Nebylo možno vyzkoušet, jelikož z výchozí stanice vlaku nebylo k dispozici.

Gulášová polévka (39 Kč / 1,60 eura)
Gulášovka bohužel není servírována u RegioJetu s chlebem či jiným pečivem, ale alespoň jsem k ní dostal kovovou lžíci v papírové kapse s velkým ubrouskem a solí. Polévka byla donesena teplá tak, že se dala hned jíst. Ovšem chuť mně přišla nějaká zvláštní, jako z nějaké závodní jídelny. Skoro jako by… ano, je dělaná z práškového hovězího bujónu. Titulek „poctivá gulášovka“ z menu tedy úplně neplatí. Poněkud více mně vadil fakt, že některé brambory byly lehce nedovařené. Za 39 korun ovšem polévka neurazí, pokud se přenesete přes fakt, že není dělaná z poctivého vývaru.

Těstovinový salát s kuřetem (59 Kč / 2,40 eura)
Po prvním soustu jsem si byl jistý, že už jsem tento salát někdy jedl. Snažil jsem se na internetu najít značku výrobce „bite fresh“ ale příliš se mně nedařilo. Pak jsem si vzpomněl, že téměř stejný salát vyráběl pro RegioJet i Titbit a byl jsem doma. Bite fresh je jen produktová řada Titbitu, která přináší staronové produkty po rebrandingu. Salát mně u RegioJetu chutnal už kdysi a ani nyní se nic nezměnilo. Chutný a svěží je i teď. Pokud mátě větší hlad než jen na listový salát, tak je tento produkt volba právě pro vás.

Mátový čaj s medem (zdarma)
Obligátní teplý nápoj z nabídky RegioJetu připravovaný na palubě opravdu z čerstvé máty. Donesený ve dvou kelímcích a poloprázdný. Pamatuji si ještě doby, kdy se podával ve velkých kelímcích, takto je to spíše smutné, nicméně stále chutné.

Jarní gastronomie 2024: JLV a České drahy rehabilitují králíka a vysvětlují česnečku

IC Zábřeh – Praha

Tomatová polévka zjemněná smetanou (39 Kč / 1,60 eura)
Nebylo možné vyzkoušet, vyprodána.

Kuřecí na červeném kari s rýží (69 Kč / 2,80 eura)
V původní podobě od no name výrobce bylo poměrně chutné, i když asi nebylo 100% autentické. Teď je možná autentičtější, ale zato provedení je tragické. Kompletně řídká tekutina s odděleným tukem na povrchu, v tom na větší kusy plave zelenina a omylem pár kousků kuřecího masa. Pokrm byl donesen teplý, ale ne vařící, takže si nemyslím, že k oddělení tuku od zbytku omáčky došlo při ohřevu ve vlaku, ale již někde v přípravně.

A rýže? Ta už to nezachrání. Nejdřív jsem si myslel, že výrobce Navařeno trochu šidí na mase, ale kdepak. Když se začtete do složení, podobně jako u gulášové polévky, tak vás čeká překvapení. Ze 460 gramů pokrmu je 65 % samotné kari (299 gramů). No a z těchto 299 gramů je 10 % kuřecí maso. Ušetřím vás počítání, je to přesně 29,9 gramu. Přemýšlím, jestli změna dodavatele šla ruku v ruce se snahou zachovat cenu i za cenu toho, že kuřecího toto kari věru moc nepobralo.

Kuřecí wrap s balkánským sýrem (45 Kč / 1,80 eura)
Co je ale jiná chuťovka, je novinka v podobě kuřecího wrapu od Fresh Fridge. Pěkně naplněný a vychucený wrap podávaný za studena je ideální jako rychlá svačina. Rozhodně doporučuji, pochutnáte si. A kuřecího je v téhle 180gramové svačince víc než v kari výše.

UGO Cold Brew Tea meruňka, levandule (35 Kč / 1,40 eura)
Více cool tvářící se nápoj ve výčtu novinek opět reprezentuje UGO, tentokrát se svým bylinkovým nápojem. Jedná se o chutnou a osvěžující limonádu, u které v chuti poznáte levanduli či meruňku. Rozhodně navíc nepůsobí sladce, i když je přidaný třtinový cukr. Příjemné půllitrové osvěžení ve vlaku.

Kompletní menu naleznete zde. Pozor, ceny jídla nejsou stejné ve všech třídách.

Žádná velká sláva se v menu RegioJetu bohužel nekoná, jelikož kari, polévka a salát jsou spíše staronové než nové. To ale neznamená, že si nepochutnáte, když tedy budete mít větší štěstí než já anebo si vyberete něco jiného. Až pojedu příště, tak si dám asi radši sushi. Sushi, ve kterém se stále udržela ta protivná „krabí“ tyčinka.

RegioJet - Červené kari s kuřecím a rýží 2024 složení. Foto: Aleš PetrovskýRegiojet - gulášová polévka 2024. Foto: Aleš PetrovskýRegiojet - gulášová polévka 2024, složení. Foto: Aleš PetrovskýRegioJet - těstovinový salát s kuřecím 2024. Foto: Aleš PetrovskýRegioJet - mátový čaj. Foto: Aleš PetrovskýRegioJet - Červené kari s kuřecím a rýží 2024. Foto: Aleš PetrovskýRegioJet - Červené kari s kuřecím a rýží 2024 obsah masa. Foto: Aleš PetrovskýRegioJet - Kuřecí wrap a čaj 2024. Foto: Aleš Petrovský
Tagy gastronomie na kolejích RegioJet test jídelních vozů
80 komentářů