Jak je důležité být připoután. Průlet turbulencí zranil 12 cestujících

Paluba A330 Aerolínias Argentinas po průletu turbulencí. Foto: A Fly Guy's Cabin Crew Lounge / Facebook.comPaluba A330 Aerolínias Argentinas po průletu turbulencí. Foto: A Fly Guy's Cabin Crew Lounge / Facebook.com

Všichni zranění odmítli použít bezpečnostní pás.

Dvanáct cestujících, kteří zůstali i přes výzvu personálu nepřipoutaní, utrpělo zranění při letu se společností Aerolínas Argentinas z Madridu do Buenos Aires. Záběry z paluby ukazují, jak nebezpečné může být pro cestující zůstat nepřipoután během průletu turbulencí.

Do turbulencí se dostal let AR1133, na který dopravce nasadil letoun A330-200 registrace LV-FVH. K události došlo u brazilského vzdušného prostoru. Na palubě bylo 273 cestujících a 13 členů posádky. Dvanáct zraněných odmítlo opakované výzvy personálu, aby se připoutali. Tři z cestujících museli být po přistání v Buenos Aires převezeni do nemocnice.

A330-200 společnosti Aerolíneas Argentinas. Foto: Aerolíneas Argentinas

A330-200 společnosti Aerolíneas Argentinas. Foto: Aero

Dopravce ve svém prohlášení zdůraznil, že se jednalo pouze o cestující, kteří nepoužili bezpečnostní pás. Následné kontrola letadla neodhalila žádné zásadní poškození, menší opravy musely proběhnout jen na palubě. Letadlo je již opět v provozu.

Tagy Aerolíneas Argentinas turbulence
32 komentářů