Iveco získalo v Itálii druhou velkou objednávku na elektrobusy. Skupině Autoguidovie dodá až 120 vozidel

Elektrobus Iveco E-WAY. Pramen: Iveco BusElektrobus Iveco E-WAY. Pramen: Iveco Bus

Smlouva je uzavřená na tři roky, její hodnota je až 65 milionů eur (cca 1,56 mld. Kč).

Výrobce autobusů Iveco Bus získal v krátké době druhou velkou zakázku na dodávku elektrobusů do Itálie. Se skupinou Autoguidovie podepsal rámcovou smlouvu až na 120 městských vozidel E-WAY. Smlouva je uzavřená na tři roky, její hodnota je až 65 milionů eur (cca 1,56 mld. Kč). První autobusy mají být dodány letos ve druhém pololetí.

„Naše skupina pokračuje v úspěšném směřování k mobilitě s nulovým dopadem. Nákup elektrobusů představuje přirozené pokračování cesty ke skutečné ekologické udržitelnosti,“ uvedl Stefano Rossi, generální ředitel skupiny Autoguidovie. Ta patří k největším soukromým provozovatelům městské a příměstské dopravy v Itálii, působí především v oblasti Lombardie, Emilia-Romagna, v Benátsku a Piemontu. Její vozový park čítá 1230 autobusů.

Ještě větší kontrakt na elektrobusy získal výrobce Iveco Bus v Itálii v první polovině ledna. Společnosti Busitalia dodá až 150 elektrobusů E-WAY. Rámcová smlouva platí do roku 2025. Busitalia je dceřinou společností italských státních drah.

Vůbec největší objednávku městských elektrobusů E-WAY ale obdrželo Iveco z Belgie. Tamní dopravce De Linj jich koupí až 500.

Tagy Autoguidovie elektrobusy Itálie Iveco Bus Iveco E-WAY
Žádné komentáře