Iveco dodá do Hradce Králové dalších 10 autobusů, jeho dealer těsně porazil SOR

Autobusy Iveco Urbanway v barvách Dopravního podniku města Hradce Králové. Foto: DPMHKAutobusy Iveco Urbanway v barvách Dopravního podniku města Hradce Králové. Foto: DPMHK

Společnost Zliner dodá příští rok deset nových nízkopodlažních autobusů Iveco Dopravnímu podniku města Hradce Králové (DPMHK). Dopravce za ně zaplatí

Společnost Zliner dodá příští rok deset nových nízkopodlažních autobusů Iveco Dopravnímu podniku města Hradce Králové (DPMHK). Dopravce za ně zaplatí 57,9 milionu korun bez DPH.

Vyplývá to z kontraktu zveřejněného v registru smluv, půjde o dvanáctimetrové autobusy Iveco Urbanway. Ze zveřejněné písemné zprávy zadavatele vyplývá, že Zliner byl sice mírně dražší, získal ale více bodů za delší záruku. Ta tvořila 20 % v hodnocení. „Nabídli délku záruky 60 měsíců,“ potvrdil generální ředitel DPMHK Zdeněk Abraham. Nové autobusy nahradí starší vozy ve flotile dopravce.

Dodávka naváže na loni vysoutěžený nákup deseti autobusů značky  Iveco.  Dodávky nových vozidel má naplánovány příští rok na červen a říjen, vždy po pěti kusech. Oproti letošní dodávce budou nově obsahovat kompletní kamerový systém (interiér, předek a zadní část vozidla), automatický hasící systém v motorovém prostoru a nejnovější motory Iveco EURO 6 s třídou D. Za autobusy zaplatí DPMHK o necelé tři miliony více.

Instalaci kamer už dříve Abraham vysvětlil snahou o větší bezpečnost. „Je to krok k větší bezpečnosti našich zaměstnanců i řidičů. Ve městech, kde se pro takový kamerový systém rozhodli výrazně ubylo problémů s napadením řidičů či revizorů,“ vysvětlil Abraham. Podle něj se k tomuto kroku dopravce rozhodl i kvůli tomu, že roste počet řidiček autobusu. Cestující sami uvidí v autobuse záznam z kamery na obrazovce, data se budou pro případ policejního vyšetřování nahrávat a několik dní ukládat. Pak budou smazána.

Kamery dosud DPMHK používá jen v několika autobusech pro monitorování pohybu v prostoru dveří.

Tagy Dopravní podnik města Hradce Králové DPMHK Iveco Iveco Urbanway Zliner
3 komentáře