Iveco Bus dodá 35 autobusů Urbanway na zemní plyn do Martina

Autobus Iveco Urbanway na CNG. Pramen: Iveco BusAutobus Iveco Urbanway na CNG. Pramen: Iveco Bus

Do MHD slovenského města Martin zamíří série nových dvanáctimetrových autobusů Iveco Urbanway na zemní plyn (CNG). Výrobce dodá vozy prostřednictvím

Do MHD slovenského města Martin zamíří série nových dvanáctimetrových autobusů Iveco Urbanway na zemní plyn (CNG). Výrobce dodá vozy prostřednictvím dealera značky Iveco Bus, kterým je na Slovensku společnost Tempus – Trans. První autobusy budou dodány ještě letos.

Nabídka autobusů Iveco zvítězila ve veřejném výběrovém řízení vypsaném v březnu, smlouva byla podepsána v první polovině května. „Tímto máme za sebou první velmi důležitou etapu budování našeho vlastního dopravního podniku,“ uvedl primátor města Ján Danko.

Výrobce uvádí, že autobusy Iveco Urbanway Natural Power vykazují podstatně nižší emise, než jsou limity stanovené aktuálními normami. Vozidlo Urbanway Natural Power může jezdit i na biometan, který vzniká z organického odpadu.

„Věříme, že cestující ocení nejen komfort a moderní prvky, ale i optimalizované náklady a k životnímu prostředí šetrný provoz. Tato objednávka je dalším potvrzením naší pozice jasného lídra na slovenském trhu,“ uvedl obchodní ředitel Iveco Bus pro trhy střední a východní Evropy Jan Kimla.

Tagy cng Iveco Urbanway NP Martin slovensko
16 komentářů