Integrace dalších částí Středočeského kraje do PID se odkládá

Středočeský kraj se rozhodl odložit start integrace veřejné dopravy do systému PID ve čtyřech oblastech. Důvodem jsou pokračující opatření vlády

Středočeský kraj se rozhodl odložit start integrace veřejné dopravy do systému PID ve čtyřech oblastech.

Důvodem jsou pokračující opatření vlády proti šíření koronaviru. Ke změně mělo dojít během dubna a května ve čtyřech oblastech: Zásmucku, Voticku, Kokořínsku a Dobrovicku. Integrace pro cestující většinou znamená zlevnění i poměrně zásadní změny jízdních řádů.

Odklad oznámil na svých stránkách Ropid, který organizuje systém Pražské integrované dopravy. Nový termín zatím není jasný. „V tuto chvíli předpokládáme, že po ukončení opatření vlády proběhne během následujících dvou týdnů u výše uvedených oblastí kontrola připravenosti projektů. Nový termín integračních projektů pak bude stanoven s odstupem čtyř až šesti týdnů po provedeném zhodnocení stavu připravenosti jednotlivých projektů a též ve vazbě na epidemiologický stav v České republice,“ uvedl Ropid na svých stránkách.

Většina kraje už je do tarifu PID kompletně integrovaná, řada oblastí stále zbývá zejména v nejvzdálenějších regionech od Prahy.

Tagy Pražská integrovaná doprava rozšiřování integrace ve Středočeském kraji
29 komentářů