Ignorování pravidel. Každý druhý řidič nákladního auta nerespektoval zákaz vjezdu

Kontrola nákladních aut ve Statenicích. Foto: Krajská správa a údržba silnic Středočeského krajeKontrola nákladních aut ve Statenicích. Foto: Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje

Policie chystá další kontroly.

Náhodná kontrola na silnici II/240 ve Statenicích ve Středočeském kraji ukázala, jak malý respekt mají řidiči nákladních aut v Česku k dodržování dopravních značek.

Podle policejních statistik 43 z 86 kontrolovaných aut porušilo zákaz vjezdu a na silnici vjelo. Vyplývá to z výsledků, které zveřejnila Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje.

Policie přestupky vyřešila na místě v příkazním řízení udělením pokut v celkové výši 74 500 korun a jeden přestupek oznámila příslušnému obecnímu úřadu. Do Statenic nesmějí auta těžší než 19 tun, značky na krajích obce jsou ještě zvýrazněné žlutým pozadím.

Mnozí řidiči si neuvědomují, že porušováním zákazu v těchto místech přispívají ke zhoršení již havarijního stavu opěrných zdí. Jedná se o nezodpovědné chování vůči ostatním účastníkům silničního provozu a místním obyvatelům,“ uvedli silničáři na svém facebookovém profilu.

Policie předpokládá, že řidiči nákladních vozidel dopravní značení v daném úseku nadále nebudou respektovat. Plánují proto další kontrolu.

Tagy II/240 Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje nerespektování dopravních značek zákaz vjezdu nákladních automobilů
145 komentářů