IDS Cargo pořídilo další lokomotivy. Třetí „Belgičanku“ a pronajalo si Vectron

Nová lokomotiva Siemens Vectron pro IDS Cargo. Foto: IDS CargoNová lokomotiva Siemens Vectron pro IDS Cargo. Foto: IDS Cargo

Firma má již tři lokomotivy řady 365.

Železniční nákladní dopravce IDS Cargo posílil svoji pozici na trhu o další lokomotivy. Od společnosti CZ LOKO pořídil další lokomotivu řady 365 přezdívanou Belgičanka, tento týden pak firma zařadila mezi svá vozidla zcela novou lokomotivu Siemens Vectron. Ta je u dopravce zatím v pronájmu.

Zvládli jsme složité období, které železnice zažívala v době po covidu a udrželi objem zakázek na takové úrovni, že obstojíme i ve srovnání s nákladními divizemi státních dopravců, kteří teď křížově expandují po celém regionu,“ řekl předseda představenstva IDS Cargo Michal Gajdoš.

Firma zaměstnává kolem 150 lidí, roční tržby dosahují zhruba půl miliardy korun. Za jednu z výhod považuje dopravce vlastní opravárenské zázemí, které jako jedno z mála zvládá na špičkové úrovni i péči o starší vozidla z produkce ČKD.

Díky nákupu lokomotivy 365.007 má firma již tři tyto stroje vzniklé přestavbou lokomotiv z Belgie. U všech strojů firma počítá s dosazením mobilní části ETCS.

Pronájem nové lokomotivy Siemens Vectron má umožnit firmě expanzi do zahraničí. Prioritou jsou nyní vozidla vhodná pro delší přepravy na více napěťových systémech a do zahraničí. Jde o pronájem od ELL.

„IDS Cargo je na středoevropském trhu výjimečné širokou paletou vozidel, od těch nejmodernějších po starší a amortizované. A to nám umožňuje nabídnou zákazníkovi optimální produkt, u kterého nepřiplácí zbytečně za něco, co není potřeba,“ říká provozní ředitel firmy Dušan Vacek.

Lokomotiva 365.007 pro IDS Cargo při lakování v ČMŽO. Foto: IDS CargoNová lokomotiva Siemens Vectron pro IDS Cargo. Foto: IDS CargoNová lokomotiva Siemens Vectron pro IDS Cargo. Foto: IDS Cargo
Tagy 365.0 EffiLiner 3000 ids cargo Siemens Vectron
4 komentáře