Hradec Králové nechá opět změřit na žádost obyvatel hluk z D11

Nový úsek D11. Pramen: Swietelsky stavebníNový úsek D11. Pramen: Swietelsky stavební

Okolo Svobodných Dvorů začne ještě letos stavba protihlukových stěn.

Hradec Králové chystá v příštích týdnech znovu měření hluku z dálnice D11. Stane se tak na žádost obyvatel a komisí místních samospráv Plačice a Svobodné Dvory. Kontrolní měření proběhne podle města v souvislosti s pokračováním výstavby dálnice D11. Jeho výsledkem bude oponentní posudek k měření, které bude mít k dispozici Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

„Intenzitu hluku z dálnice D11 zkoumáme již několik let. Před necelými třemi lety jsme si nechali zpracovat posudek hlukového zatížení v blízkosti Plačic a ukázalo se, že hluk sice není nad přípustnou normou, aby muselo ŘSD okolí dálnice upravit, ale jeho intenzita nadále stoupá. Nyní chceme toto měření, a to i na základě požadavků od místních obyvatel, zopakovat a výsledky aktualizovat,“ říká náměstek primátora pro oblast rozvoje města Jiří Bláha. Pokud se ukáže, že intenzita hluku překročila hranici únosnosti, bude město požadovat vybudování protihlukových stěn v okolí Plačic.

Naopak v blízkosti Svobodných Dvorů se už výstavba protihlukových stěn připravuje, podle ŘSD by měla být zahájena během letních měsíců. Jestli budou pro místní dostačující, by mělo rovněž napovědět toto hlukové měření, město nechá přezkoumat stav před a po jejich vybudování.

Měření bude zahájeno v následujících týdnech, výsledky by město mohlo obdržet na podzim letošního roku.

Tagy D11 hluk Hradec Králové Protihlukové stěny
46 komentářů