Hokejisté odjeli na šampionát vlakem, dopravci kvůli akci přidávají spoje

Hokejisté českého národního týmu ve vlaku Metropolitan do Bratislavy. Foto: Jan Chaloupka / České dráhyHokejisté českého národního týmu ve vlaku Metropolitan do Bratislavy. Foto: Jan Chaloupka / České dráhy

České dráhy včera přepravily vlakem na mistrovství světa v ledním hokeji v Bratislavě reprezentační hráče českého národního týmu. Kromě pravidelných

České dráhy včera přepravily vlakem na mistrovství světa v ledním hokeji v Bratislavě reprezentační hráče českého národního týmu. Kromě pravidelných spojů Metropolitan České dráhy posílí spojení i mimořádné vlaky na zápasy českého týmu. Dopravu mezi Prahou a Bratislavou posílí i RegioJet.

Zvláštní vlaky vypravíme ráno nebo dopoledne, tak aby fanoušci přijeli do Bratislavy s dostatečným předstihem, zažili atmosféru hokejové Bratislavy a pohodlně se přesunuli na hokejový stadion. Zpět pak budou všechny spoje odjíždět krátce před půlnocí, tak aby se opět všichni fanoušci pohodlně dostali na bratislavskou hlavní stanici, odkud vlak odjede zpátky do Prahy. Zájem o zpáteční jízdenky je značný a tak zbývají poslední volná místa. Zájemci by určitě neměli otálet s rezervací,“ upozorňuje Jan Cakl, manažer projektu z Českých drah.

Pro hokejové fanoušky, kteří se vydají do Bratislavy na utkání nebo za atmosférou hokejového šampionátu IIHF 2019, vypraví České dráhy sedm zvláštních vlaků o kapacitě kolem 900 míst k sezení. Do Bratislavy je možné vyrazit také pravidelnými spoji Metropolitan, které spojují Prahu, Pardubice a Brno s Bratislavou v denní době každé 2 hodiny.

Zvláštní vlaky vyjedou z Prahy v sedmi termínech, kdy hraje český národní tým. Půjde o dny 10., 11., 13., 16., 17., 19. a 21. května. Všechny spoje pojedou v trase Praha – Pardubice – Brno – Břeclav – Bratislava a zpět.

Podrobné informace o jízdě zvláštních vlaků a jízdních řádech jsou na speciální internetové adrese www.vlakemnahokej.cz. Pouze na této adrese je možný nákup zpátečních jízdenek pro zvláštní vlaky. Vlaky budou sestaveny klasických osobních vozů Českých drah a v jejich čele by měla být speciálně polepená  „hokejová“ lokomotiva. České dráhy současně doporučily fanouškům, kteří budou cestovat spoji Metropolitan, aby si raději zajistili místenku.

Speciální spoje kvůli hokejovému mistrovství vypraví i RegioJet. Ten bude jezdit pouze jedním směrem: z Bratislavy.

Tagy České dráhy vlakem na Mistrovství světa v hokeji v Bratislavě
14 komentářů