České dráhy vyjely s další „hokejovou“ lokomotivou, poveze speciály na šampionát

Lokomotiva 362.161 v novém polepu hokejové reprezentace. Foto: České dráhyLokomotiva 362.161 v novém polepu hokejové reprezentace. Foto: České dráhy

Po lokomotivě v reklamním polepu extraligového klubu Kometa Brno se objevil na české železnici další stroj tématicky spojený s hokejem.

Po lokomotivě v reklamním polepu extraligového klubu Kometa Brno se objevil na české železnici další stroj tématicky spojený s hokejem. České dráhy dnes zařadily do provozu lokomotivu 362.161 ve speciálním zbarvení české hokejové reprezentace. Stroj má být i v čele speciálních vlaků, které se chystají České dráhy vypravit na mistrovství světa v hokeji na Slovensku.

Speciální polep je výsledkem nové spolupráce mezi BPA sport marketing, marketingovým partnerem českého hokeje, a Českými drahami. Lokomotivu dnes pokřtili slavnostně hlavní trenér reprezentace Miloš Říha a náměstek generálního ředitele Českých drah Michal Štěpán.

Lokomotiva má z každé strany jinou barvu, z jedné červenou a z druhé modrou. V polepu bude až do ledna příštího roku. Grafický návrh připravila společnost BPA. Využita bude i k propagaci mistrovství světa hráčů do dvaceti let, které se bude konat na přelomu roku v Ostravě a Třinci.

Jde o 27. lokomotivu či jednotku, která jezdí ve speciálním reklamním polepu. Podle Michala Štěpána jde o netradiční a velmi atraktivní nosič reklamy. „Mohou oslovit tisíce cestujících ve vlacích i tisíce lidí, kteří se pohybují kolem tratí. Navíc nestojí jen na jednom místě, ale jedna lokomotiva může oslovit veřejnost v Praze a za několik hodin třeba v Brně,“ řekl Štěpán.

Lokomotiva 362.161 v novém polepu hokejové reprezentace. Foto: České dráhyhdrLokomotiva 362.161 v novém polepu hokejové reprezentace. Foto: České dráhyLokomotiva 362.161 v novém polepu hokejové reprezentace. Foto: České dráhyLokomotiva 362.161 v novém polepu hokejové reprezentace. Foto: České dráhyLokomotiva 362.161 v novém polepu hokejové reprezentace. Foto: České dráhyLokomotiva 362.161 v novém polepu hokejové reprezentace. Foto: České dráhy

Velká část vozidel jezdí v polepu pro regiony, nejvíce jsou takové vlaky rozšířeny na Vysočině. Část pak slouží jako reklama na produkty Českých drah. Dopravce neuvedl, kolik taková reklama stojí, řádově jde o stovky tisíc korun.

Většina současných vozidel Českých drah nese korporátní nátěr označovaný podle grafického studia jako Najbrt. Vedle těchto lokomotiv a několika desítek vozidel s neobvyklým reklamním designem provozují České dráhy i několik vozidel v nostalgických nátěrech, které připomínají například prototypová vozidla nebo původní design hnacích vozidel, kdy stejnosměrným vozidlům dominovala zelená, střídavým červená a více systémovým modrá barva.

 

Tagy České dráhy speciální polepy lokomotiv
15 komentářů