Hlavní trasa mezi Vídní a Bratislavou je kvůli srážce nákladních vlaků mimo provoz

Srážka nákladních vlaků u Kittsee. Foto: Bezirksfeuerwehrkommando Neusiedl am SeeSrážka nákladních vlaků u Kittsee. Foto: Bezirksfeuerwehrkommando Neusiedl am See

Úsek je mimo provoz do 9. května.

Nejméně do příštího úterý je zastaven provoz vlaků mezi Bratislavou a Vídní přes hraniční přechod Petržalka / Kittsee. Důvodem je nehoda nákladních vlaků na rakouském území, ke které došlo v neděli večer.

Rakouské dráhy postupně aktualizovaly termíny oprav poškozené trati, z původního zastavení provozu na pár hodin se nakonec ukázala výluka na více než týden do 9. května.

Podle stránek Railpage.net, kde je i více snímků z nehody, došlo k boční srážce vlaků dopravců Rail Cargo Austria a METRANS Rail Profi Austria. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, došlo k vykolejení lokomotivy a nejméně pěti vozů. Ke srážce došlo pod dálničním mostem A6. Koleje a trolejové vedení jsou poškozené. Příčiny nehody se aktuálně vyšetřují.

Vlaky musejí jezdit přes hraniční přechod Marchegg / Devínská Nová Ves. Část osobních vlaků je zcela odřeknuta, včetně railjetů RJX 167 a 160 (Zürich – Bratislava a zpět), jsou nahrazeny náhradní autobusovou dopravu. Vlak Košice – Vídeň končí ve stanici Bratislava Petržalka. Všechny vlaky REX 77 jsou v úseku Bratislava Petržalka – Parndorf nahrazené autobusovou dopravou (NAD). Více informací je na stránkách ZSSK.

Tagy Kittsee METRANS Rail Profi Austria ÖBB Rail Cargo Austria srážka vlaků ZSSK
88 komentářů