Hlavní tah Hradec – Olomouc čeká 10 dnů uzavírka, finišuje oprava u Moravské Třebové

Oprava silnice I/35 u Moravské Třebové. Foto: ŘSDOprava silnice I/35 u Moravské Třebové. Foto: ŘSD

Dlouhá objízdná trasa čeká nákladní auta.

Řidiče a cestující na silnici I/35 čeká od pátku kompletní uzavírka úseku mezi tunelem Hřebeč a Moravskou Třebovou na Svitavsku. Desetidenní omezení bylo plánováno původně až na srpen, opravy za provozu ale pokročily rychleji, než původně zhotovitel opravy plánoval.

O posunu omezení informovala radnice v Moravské Třebové v tiskové zprávě. Oprava úseku začala 8. července, ale běží za částečného provozu. Auta ve směru od Moravské Třebové jezdí stavbou, v opačném směru musí již nyní objížďkou.

Omezení při uzavírce na silnici I/35 u Moravské Třebové. Foto: Městský úřad Moravská Třebová

Osobní auta čeká nyní relativně krátká objížďka přes Boršov. Nákladní auta budou mít komplikovanější cestu: ve směru na Moravskou Třebovou pojedou přes Štíty a Lanškroun, v opačném směru přes Pohledy a Křenov. Znamená to objížďku 18, respektive 31 kilometrů. Uzavírka je nutná pro pokládku finálního asfaltového povrchu v celé šířce komunikace a s tím spojené navazující práce. Omezení začne 26. července, skončí 4. srpna.

Důvodem opravy pěti kilometrů dlouhého úseku je špatný stav silnice, který před opravou vykazoval známky vyčerpání životnosti asfaltových vrstev. Zároveň vlivem extrémního nárůstu intenzity těžké nákladní dopravy dochází i k četným poruchám podloží. Zakázku získala společnost Strabag.

Tagy I/35 Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Strabag
18 komentářů