Hlavní tah do Beskyd v Ostravici opraví Skanska, cena klesla na méně než polovinu

Silnice I/56 v obci Ostravice. Zdroj: ŘSDSilnice I/56 v obci Ostravice. Zdroj: ŘSD

Oprava tahu do Beskyd a na Slovensko má proběhnout ještě letos.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) vybralo stavební firmu, která opraví průtah Ostravicí na Frýdecko-Místecku na silnici I/56. V tendru uspěla společnost Skanska. Vyplývá to z informací zveřejněných ve věstníku veřejných zakázek.

Nabídky podalo celkem sedm firem, Skanska byla s cenou 39,8 milionu korun bez DPH nejlevnější. Původní cenový předpoklad ŘSD přitom činil více než 90 milionů korun. Finální částka tak klesla na méně než polovinu.

Silnice I/56 slouží v dotčeném úseku jako jedna z hlavních komunikací pro dopravu směřující do Beskyd a na Slovensko. Zhotovitel se zavázal dokončit práce na zhruba 4,5 kilometru dlouhém úseku během 126 dnů, tedy do konce letošního roku. Přesné termíny a případné změny provozu se nyní řeší.

Jak deníku Zdopravy.cz již dříve řekl Miroslav Mazal z týmu komunikace ŘSD, průtah čeká kompletní oprava povrchu včetně podkladních vrstev, revize odvodnění, úprava okolí a doplnění značení.

Práce budou rozděleny na tři úseky s rozdílnou technologií úpravy, a to z důvodu odlišné skladby konstrukčních vrstev vozovky.

Úsek silnice I/56, který čeká oprava. Zdroj: ŘSD

Úsek silnice I/56, který čeká oprava.
Zdroj: ŘSD

Tagy Beskydy I/56 Ředitelství silnic a dálnic ŘSD silnice I/56 Skanska
Žádné komentáře