Druhý život pro A380. Hi Fly ukázal letadlo, které má z každé strany jinou barvu

A380 společnosti Hi Fly. Foto: Hi FlyA380 společnosti Hi Fly. Foto: Hi Fly

Portugalská společnost HiFly představila na aerosalonu Farnborough International Airshow Airbus první airbus A380, který převzala po desetiletém provozu u Singapore

Portugalská společnost HiFly představila na aerosalonu Farnborough International Airshow Airbus první airbus A380, který převzala po desetiletém provozu u Singapore Airlines. Letadlo se speciálním nátěrem chce půjčovat aerolinkám.

Jde o jedno z letadel, která Singapore Airlines po deseti letech vrátily leasingovým firmám a pořídily si místo nich nové. Zatímco první dvě letadla po Singapurcích se jejich majitel rozhodl nakonec rozebrat a prodávat náhradní díly, dva další stroje budou dál létat, jen pod značkou jiného dopravce. Druhou A380 má Hi Fly zařadit do flotily během příštího jara.

A380 společnosti Hi Fly. Foto: Hi FlyA380 společnosti Hi Fly. Foto: Hi FlyA380 společnosti Hi Fly. Foto: Hi FlyA380 společnosti Hi Fly. Foto: Hi Fly

Hi Fly letadlo s registrací na Maltě nechalo přelakovat do bílo-modré barvy s obrazy korálových útesů. Chce tak upozornit na jejich postupné vymírání a podporu kampaně na jejich záchranu. Z jedné strany je trup letadla tmavě modrý, což má představovat umírající korálové útesy. Světle modrá na levé části trupu, kterou se do letadla nastupuje, pak ukazuje moře plné života. Firma už na jiných letadlech použila podobný motiv, například upozorňovala na problém plastového odpadu v mořích.

Podle agentury Bloomberg má letadlo začít létat od srpna, firma jedná s jedním z dopravců o nasazení na transatlantické spoje a s asijským dopravcem. Jméno aerolinky má oznámit příští týden. . Firma se zaměřuje hlavně na takzvané ACMI pronájmy, tedy půjčení letadla i s posádkou.

Hi Fly se staly čtrnáctým provozovatelem modelu A380 na světě, čtvrtým v Evropě. Budou první leasingovou firmou, která bude letadlo přímo provozovat. Firma nechala letadlo v původním uspořádání pro 471 cestujících, i když se do něj může vejít až 850 lidí.

Tagy A380 Hi Fly
2 komentáře