Havarijní stav uzavřel most před obcí Střezimíř, z boční zdi vypadlo zdivo

Most na silnici III/12144 před obcí Střezimíř v cestmistrovsví Sedlec-Prčice. Zdroj: KSÚS SKMost na silnici III/12144 před obcí Střezimíř v cestmistrovsví Sedlec-Prčice. Zdroj: KSÚS SK

Oprava mostu byla plánována několik let, proces brzdilo komplikované majetkoprávní vypořádání.

V noci na dnešek museli středočeští silničáři s okamžitou platností uzavřít most na silnici III/12144 před obcí Střezimíř v cestmistrovsví Sedlec-Prčice. Jak informovala Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje (KSÚS SK) na svém Facebooku, z boční zdi mostu vypadlo zdivo a byla narušena jeho statika.

Most na silnici III/12144 před obcí Střezimíř v cestmistrovsví Sedlec-Prčice. Zdroj: KSÚS SKMost na silnici III/12144 před obcí Střezimíř v cestmistrovsví Sedlec-Prčice. Zdroj: KSÚS SKMost na silnici III/12144 před obcí Střezimíř v cestmistrovsví Sedlec-Prčice. Zdroj: KSÚS SK

Most je přitom ve špatném stavu už dlouho, oprava se připravovala od roku 2020. Proces však zásadně brzdilo komplikované majetkoprávní vypořádání.

„Teprve letos v březnu se v rámci legislativního procesu podařilo získat územní rozhodnutí. Na mostě jsme tedy již před čtyřmi lety alespoň provedli opatření v podobě zúžení do jednoho pruhu a snížili zatížitelnost. I přesto tudy projížděla těžká vozidla, jejichž řidiči nerespektovali zákaz,“ uvedla KSÚS SK.

Současné zásadní narušení mostu umožní KSÚS SK neprodleně zahájit opravy z důvodu havárie, a to bez ohledu na majetkoprávní vztahy. Objízdná trasa je značena.

Obec Střezimíř na mapě.Zdroj: Google Earth

Obec Střezimíř na mapě.
Zdroj: Google Earth

Tagy havarijní stav mostů Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje KSÚS most Středočeský kraj Střezimíř
23 komentářů