Google vám sám řekne, kdy jsou letenky nejlevnější

Letiště Vídeň Foto: Martin BernictLetiště Vídeň Foto: Martin Bernict

Nově Letenky Google zobrazí, jestli není lepší s rezervací počkat. Na výrazný pokles cen vás pak samy upozorní.

Vyhledávač letenek od Googlu získá užitečné funkce. Nově vám bude služba Letenky Google našeptávat, kdy by mohly být vámi hledané letenky nejlevnější. Navíc vás také sama upozorní, pokud ceny letenek výrazně klesnou.

Služba dokáže už nyní zobrazit cenovou historii vámi vyhledávaných letenek. Ukáže také, jestli jsou zrovna levné, případně zda byly v minulosti dražší či ještě levnější.

Jak Google názorně uvádí na svém blogu, nová funkce vám může kupříkladu říci, že nejlevnější letenky na danou trasu jsou tři až jeden měsíc před odletem, tedy že je lepší s rezervací ještě chvíli počkat.

Sledování cen letenek si zase můžete nastavit pro konkrétní data, jako je na příkladu uvedená svatba v únoru, případně si zadáte sledování všech termínů, díky čemuž budete dostávat upozornění o nabídkách kdykoli během příštích tří až šesti měsíců.

Letenky Google získaly nové funkce.
Zdroj: GoogleLetenky Google získaly nové funkce.
Zdroj: GoogleLetenky Google získaly nové funkce.
Zdroj: Google

Vyrovnání rozdílu cen na vybraných trasách v USA

V rámci pilotního programu dostupného zatím jen na vybraných trasách v USA nabídne služba Letenky Google funkci “odznak garance ceny“. To by mělo v praxi znamenat, že pokud cena vámi zvolené letenky po nákupu klesne, rozdíl se vám vrátí prostřednictvím služby Google Pay. Jestli se funkce objeví v budoucnu i u nás, není zatím jasné.

Jak říká sám Google, podle statistik z uplynulého roku platí, že k ušetření na letenkách je stále nejlepší volit lety s mezipřistáním, případně se vyhýbat odletům během víkendů. Pro nejlevnější lety během Vánoc a na spojích přes oceán platí pro nejlepší cenu potřeba co nejdřívější rezervace. Na Vánoce jsou prý průměrné ceny nejnižší 71 dní před odletem. Loni to bylo pouhých 22 dní.

Tagy letenky Letenky Google levné letenky minimální cena letenky
14 komentářů