Flydubai navyšuje počty letů z Prahy do Spojených arabských emirátů

Boeing 737 společnosti flydubai v Praze. Pramen: Letiště PrahaBoeing 737 společnosti flydubai v Praze. Pramen: Letiště Praha

Mezi Prahou a Dubají bude od března v nabídce devět letů týdně od dvou dopravců.

Letecká společnost flydubai navýší od příštího týdne počty letů mezi Prahou a Dubají. Nově začne létat čtyřikrát týdně. Navazuje tak na nedávný krok Emirates, které přidaly pátou týdenní frekvenci.

Navýšení počtu letů oznámilo Letiště Praha na svém twitterovém účtu. Dosud flydubai létá v úterý, pátek a sobotu, nově bude létat i ve čtvrtek. Všechny lety odlétají z Prahy ve 21 hodin, přílet do Dubaje je v 6 hodin ráno místního času.

Úřady ve Spojených arabských emirátech povolily minulý týden opět provoz letadel Boeing 737 MAX 8, které mají ve flotile i flydubai. Na lince do Prahy s tímto typem zatím dopravce nepočítá, v rezervačním systému jsou všechny lety s Boeingem 737-800.

Od března budou mezi Prahou a Dubají létat Emirates již pětkrát týdně. Chybí zatím spojení v pondělí, celkem oba dopravci nabídnou devět letů týdně.   Dubaj byla v lednu na druhém místě v počtu odbavených cestujících z Prahy, celkem jich mezi oběma letišti letělo 7 tisíc.

Letiště doporučuje všem cestujícím, kteří mají aktuálně naplánovaný let, aby si vždy před cestou zjistili všechny aktuálně platné podmínky pro cestování, a vyhnuli se tak případným komplikacím při odbavení nebo při hraniční kontrole. Cestující by se také měli informovat o všech platných opatření na letišti a na palubě letadla své letecké společnosti.

Tagy dubaj DXB flydubai letiště praha prg PRG-DXB spojené arabské emiráty
21 komentářů