Flixtrain začne příští rok jezdit ve Švédsku, spustí linky do Stockholmu

FlixtTrain na hlavním nádraží v Hamburku. Foto: FlixTrainFlixtTrain na hlavním nádraží v Hamburku. Foto: FlixTrain

Zelené vlaky FlixTrain začnou od příštího roku jezdit i mimo Německo. Po již dříve oznámených plánech na vstup na francouzský

Zelené vlaky FlixTrain začnou od příštího roku jezdit i mimo Německo. Po již dříve oznámených plánech na vstup na francouzský a belgický trh firma potvrdila, že příští rok zahájí provoz ve Švédsku.

Společnost FlixBus již zažádala o kapacitu na tratích z Göteborgu a Malmö do Stockholmu, potvrdil v tiskové zprávě Peter Ahlgren, šéf Flixbusu pro Skandinávii. FlixTrain by měl jezdit na dvou hlavních koridorech ve Švédsku, které spojují tři největší města.

Vlaky z Göteborgu mají zastavovat ve městech Södertälje, Hallsberg a Falköping, ze Stockholmu do Malmö ve městech Norrköping, Linköping, Nässjö, Alvesta a Lund.

Vidíme ve Švédsku velkou a silně rostoucí poptávku po cestování vlakem. Budeme na těchto trasách pro cestující vždy nejvýhodnější volbou,“ řekl Ahlgren. Firma neuvedla, jaký dopravce a s jakými soupravami bude na trasách jezdit. Celý model FlixMobility je postaven na tom, že firma si jednotlivé dopravce najímá, stará se o rozvoj sítě, marketing a prodej. Podle Ahlgrena chce firma propojit svoji autobusovou síť ve Švédsku se železniční.

Tagy FlixTrain Top
19 komentářů