FlixTrain chystá v Německu příští rok rozšíření do dalších měst

FlixtTrain na hlavním nádraží v Hamburku. Foto: FlixTrainFlixtTrain na hlavním nádraží v Hamburku. Foto: FlixTrain

Společnost FlixBus Mobility rozšíří s nástupem nového jízdního řádu své působení na německé železnici pod značkou Flixtrain. Od prosince bude

Společnost FlixBus Mobility rozšíří s nástupem nového jízdního řádu své působení na německé železnici pod značkou Flixtrain. Od prosince bude zastavovat v dalších sedmi městech a současně zavede nové expresní spojení z Hamburku do Kolína nad Rýnem a od jara příštího roku linku Hamburk – Stuttgart.

Změny v jízdním řádu oznámil FlixTrain v tiskové zprávě. Velkou změnou projde spojení z Berlína do Stuttgartu. Vlaky nově budou stavět v Lipsku, Halle, Erfurtu, Gothe, Eisenachu a Wittenbergu. Doba jízdy zůstává stejná.

Nově v síti FlixTrain přibudou také Cáchy u spojení z Hamburku do Kolína nad Rýnem. To projde velkým zrychlením, doba jízdy se zkrátí na tři a půl hodiny.

Už na jaře chce navíc firma rozšířit svoji síť o novou trasu Hamburk – Stuttgart. Vlaky pojedou přes Hannover, Göttingen, Kassel Wilhelmshöhe, Fuldu, Frankfurt, Darmstadt a Heidelberg. Má jít až o tři páry vlaků denně.

FlixTrain je pro nás mimořádně úspěšný,“ řekl spoluzakladatel FlixMobility André Schwämmlein. Firma současně vyjádřila obavy z velké státní podpory Deutsche Bahn v rámci takzvaného klimatického balíčku. „Vláda musí zajistit, aby z těchto peněz do železnice profitovali všichni železniční dopravci. Fungující konkurence povede ke zvyšování počtu cestujících na železnici,“ uvedl Schwämmlein

Tagy FlixTrain
17 komentářů