FlixBus zavede přímou linku z Prahy do Bělehradu

Autobus FlixBusu. Pramen: FlixBusAutobus FlixBusu. Pramen: FlixBus

Autobus na cestě zastaví i v Brně, Vídni a Budapešti.

Do sítě linek FlixBusu přibude v polovině června relace Praha – Bělehrad. První autobus vyjede z Bělehradu ve směru na Brno a Prahu v úterý 18. června, v opačném směru vyjede první spoj ve čtvrtek 20. června. Firma to dnes oznámila v tiskové zprávě s tím, že dosud neexistuje žádné přímé pravidelné autobusové spojení mezi Českou republikou a Srbskem.

Z Prahy do Bělehradu bude spoj jezdit ve čtvrtek a v neděli, z Bělehradu do Prahy v úterý a pátek. Z pražského hlavního nádraží bude autobus vyjíždět v 16:35, v Brně bude v 19:10. Následují zastávky Vídeň Erdberg (21:05), Budapešť Népliget a Novi Sad (5:15). Do Bělehradu by měl spoj dorazit v 6:30.

Z Bělehradu bude autobusy vyjíždět ve 23:30, zastaví v Novém Sadu (00:45), Budapešti (5:15), Vídni (8:25) a Brně (10:25). Do Prahy na hlavní nádraží přijede ve 13:15.

„Srbsko a Bělehrad mají mezi našimi cestovateli nádech exotiky. Nedaleko střední Evropy leží město s bohatou a zajímavou historií, chutnou gastronomií a dnes už tak vzácným nádechem něčeho nepoznaného,“ uvedl mluvčí českého FlixBusu Tomáš Beránek.

Doplnil, že Srbsko, ačkoli není členem Evropské unie, nevyžaduje víza ani cestovní pas, pro přechod hranice stačí občanský průkaz. Aktuální informace doporučil cestujícím vyhledat na stránkách ministerstva zahraničních věcí.

Tagy FlixBus Praha - Bělehrad Srbsko
32 komentářů