FlixBus startuje s provozem v Indii, spojí 46 měst. Jde o 43. zemi v síti zelených autobusů

Autobus FlixBus v Indii. Foto: FlixAutobus FlixBus v Indii. Foto: Flix

Indie je druhým největším trhem světa v autobusové dopravě.

Společnost Flix dnešním dnem odstartovala provoz v již 43. zemi. Z indického Dillí vyjely první zelené autobusy, které propojí nejprve 46 indických měst. Firma vidí se svým obchodním modelem na druhém největším trhu autobusové dopravy na světě velký potenciál.

Flix oznámil start provozu v tiskové zprávě. Tvrdí, že se zaměří se nejen na standardizaci a bezpečnost, ale také na využití moderních technologií, aby dále posunul trh, kde autobusy tvoří páteř dopravy pro miliony cestujících.

Vstupem FlixBusu do Indie otevíráme druhý největší autobusový trh světa a rozšiřujeme naši síť do Asie, a to pouhé čtyři měsíce poté, co jsme úspěšně expandovali do Chile,” říká André Schwämmlein, spoluzakladatel a generální ředitel společnosti Flix. „Přinášíme náš osvědčený obchodní model opírající se o partnerství s místními podnikateli v dopravě. Jsem přesvědčen, že Flix poskytne Indům nový standard cestování. Technologickou špičku, která bude uživatelsky příjemná, spolehlivá a především naprosto bezpečná. Stejně jako na každém novém trhu, i v Indii usilujeme o vedoucí postavení,“ dodal.

Flix bude spojovat 46 indických měst s 59 zastávkami, denně vypraví přes 200 spojů. V další fázi expanze Flix rozšíří svou nabídku v okolí Dillí a spustí první spoje také na jihu země. K dnešnímu dni společnost FlixBus navázala partnerství s pěti místními autobusovými společnostmi se sídlem v Dillí.

V Indii klade společnost mimořádný důraz na bezpečnost silničního provozu a spolupracuje s nepřetržitým dispečinkem. Všechny autobusy ve flotile jsou mladší tří let a jsou vybaveny řadou bezpečnostních prvků,

Tagy Flix FlixBus Indie
34 komentářů