FlixBus spojí přímou linkou Liberec s Českými Budějovicemi a Salcburkem

Autobusy VDL dopravce UMSE jezdící pro FlixBus. Foto: FlixBusAutobusy VDL dopravce UMSE jezdící pro FlixBus. Foto: FlixBus

Linka bude jezdit čtyřikrát týdně.

V síti linek FlixBus přibude od 5. března nová linka Liberec – Salcburk. Jde o historicky první přímé linkové spojení obou měst. Po více než deseti letech se současně obnoví autobusové spojení bez přestupu mezi Libercem a Českými Budějovicemi.

Nová linka bude prodloužením stávajícího spojení Praha – Salcburk. Provozovat ji bude liberecká společnost UMSE. Jezdit bude čtyři dny v týdnu: ve čtvrtek, pátek, sobotu a neděli.

Z Liberce bude autobus odjíždět v 5 hodin ráno, krajské město tak získá i nové ranní spojení do Prahy. Kromě zastávkové linky 345 Pražské integrované dopravy s odjezdem v půl čtvrté jezdí dosud první přímý autobus do Prahy až v půl šesté. V Salcburku má být spoj po zastávkách v Praze, Českých Budějovicích, Českém Krumlově a Linci ve 13 hodin. Odjezd ze Salcburku je v 15 hodin, v Liberci bude spoj ve 22:50.

Cena jízdenky z Liberce do Lince začíná na 399 Kč, do Salcburku na 599 Kč. Zatímco do Lince ani Salcburku nikdy přímé spojení z Liberce nebylo, do Českých Budějovic ano. V roce 2007 ho zkoušelo ČSAD Liberec.

„Jsem hrdý, že propojení Liberce s Evropou se díky Flixu dále posiluje. Jde o domovskou stanici našeho významného partnera i o turisticky zajímavé město. Věřím, že si cestu do Liberce najdou další cestovatelé. Můžeme předestřít, že od dubna bude Liberec na přímém spojení s dalším hlavním městem Evropy, Budapeští. Těšit se Liberečtí mohou i na další propojení se Saskem a Berlínem,“ řekl ředitel FlixBusu CZ Pavel Prouza. Liberec je již nyní dosažitelný přímými linkami z Berlína a Vídně.

Tagy FlixBus Liberec - Salcburk UMSE
29 komentářů