FlixBus se pouští do cenové války na lince Teplice – Praha, jízdenky zlevnil na 50 Kč. Provoz přeruší RegioJet

Autobus FlixBus v Teplicích. Foto: FlixBusAutobus FlixBus v Teplicích. Foto: FlixBus

Na trase aktuálně bojují o cestující tři autobusoví dopravci. RegioJet se má vrátit v září.

Další zlevnění cen jízdenek nastane od příštího týdne na autobusové lince mezi Prahou a Teplicemi. Společnost FlixBus se rozhodla ze stávajících 65 korun snížit cenu plošně na 50 korun za jednu cestu.

Jízdenky za cenu výrazně pod náklady jsou již v rezervačním systému, jde o všechny cesty v červnu. Dopravce na svém twitterovém účtu uvedl, že jde o ceny pro rezervace provedené tento týden.

FlixBus je na lince z Teplic do Prahy třetím hráčem, začal jezdit v dubnu. Začal s cenou 65 Kč, Arriva a RegioJet nabízejí nejlevnější jízdenky za 79 Kč. Smluvním dopravcem na této lince je firma Gumdrop, která spolupracuje s FlixBusem i na dalších pravidelných linkách v Česku i v zahraničí.

Spojení mezi Prahou a Teplicemi ovládla společnost Arriva se svými autobusovými expresy v roce 2016, když z této relace vytlačila dopravce Kavka Bus. Tehdy na této trase začínala s autobusy MAN pro 59 cestujících, které později nahradily Scanie Irizar pro 63 cestujících v nejdelší, patnáctimetrové variantě. Loni na konci srpna pak na linku nastoupil RegioJet. Ten ale od 12. června na lince přestane dočasně jezdit. „Dáváme si pauzu do září,“ řekl majitel RegioJetu Radim Jančura.

Tagy Arriva FlixBus Praha - Teplice RegioJet
68 komentářů