FlixBus přidává do své sítě mezinárodních linek Rusko

Autobus FlixBus v Tallinu. Foto: FlixBusAutobus FlixBus v Tallinu. Foto: FlixBus

FlixBus začne s linkami z Petrohradu.

Společnost FlixMobility začne nově nabízet pod značkou FlixBus i mezinárodní autobusové spojení do Ruska. Od září má dopravce začít jezdit mezi Estonskem a ruskými městy Velký Novgorod a Petrohrad.

„V kontextu našich kroků v rámci globální expanze je pro nás Rusko velmi zajímavou zemí. Nejdříve propojíme ruská města s naší současnou sítí. Od léta roku 2020 jsou součástí našich evropských spojení i  pobaltské země a nyní se rozšiřujeme dále na východ a propojujeme Pobaltí s Ruskem, abychom nabídli všem zájemcům cenově dostupné a udržitelné možnosti cestování,“ řekl zakladatel FlixBus André Schwämmlein.

Malý tým společnosti FlixBus již pracuje v Moskvě. Vede ho Alexej Savkin, který bude bude mít na starosti rozvoj obchodu a rozšiřování provozu. Cílem společnosti je zahájit brzy další mezinárodní spojení z největších ruských měst, a to konkrétně do pobaltských zemí.

„Přidáním nových linek do sítě FlixBusu z Petrohradu nabízíme Rusům ekologické a vysoce kvalitní alternativu mobility. Díky rozšíření cenově dostupných možností cestování mohou ruští zákazníci používat celou globální síť FlixBus. Zpočátku se jednoznačně zaměříme na rozšíření spojení na mezinárodní úrovni, ale v dlouhodobém horizontu chceme mít pro ruské cestující odpovídající mezinárodní i vnitrostátní nabídku,“ dodal Savkin.

Tagy FlixBus FlixMobility Rusko
16 komentářů