dkv-spojujeme

FlixBus jde dál proti Jančurovi, zlákal ke spolupráci slovenský Turancar

Autobusy Setra Comfort Class v barvách Turancaru a FlixBusu. Foto: FlixBusAutobusy Setra Comfort Class v barvách Turancaru a FlixBusu. Foto: FlixBus

Společnost FlixBus rozšíří svůj záběr na Slovensku. Nově se dohodla s nitranským dopravcem Turancar na spolupráci na některých slovenských vnitrostátních

Společnost FlixBus rozšíří svůj záběr na Slovensku. Nově se dohodla s nitranským dopravcem Turancar na spolupráci na některých slovenských vnitrostátních linkách. Od příštího týdne mají obě firmy spolupracovat i na spojení ze Slovenska do Česka.

Zahájení kooperace dnes oznámil FlixBus v tiskové zprávě. FlixBus do své sítě začlení více než 260 spojů, v jeho síti tak přibude dalších 17 nových zastávek zejména na středním a západním Slovensku. Jde o linky z Bratislavy do Topoľčan, mezi Bratislavou a Nitrou a Bratislavou a Banskou Bystricou.

Jde o další trasu, kde FlixBus začne konkurovat RegioJetu Radima Jančury. Ten zatím rok a půl po nástupu FlixBusu na vnitrostátní linky v Česku tlak německé společnosti ustál, v posledních měsících i díky státním slevám, které pomohly více zaplnit jeho autobusy. Jančura na Slovensku kromě linek z Česka provozuje linku z Bratislavy do Banské Bystrice.

Turancar dnes představil nové autobusy Setra Comfort Class, které nebudou ale celé zelené, jak je u FlixBusu zvykem. I přes velký nápis Flixbus na nich stále dominuje žlutá barva, která je pro Turancar typická. Podle rezervačního systému FlixBusu má německá společnost na spojích Turancaru jen čtyři místa v každém spoji, zbytek si prodává přímo Turancar či jeho partneři. Dosud šel FlixBus cestou, kdy po dopravcích požadoval kompletní přemalování na zeleno. „Spolupráce se společností Turancar stojí na počátku a nyní jsme zahájili první krok v oblasti prodeje jízdenek. I z toho důvodu vidíte netradiční kombinovaný branding autobusů. Autobusy nicméně nabízejí vysoký standard služeb na palubě autobusu a v našem společném zájmu je spolupráci do budoucna rozvíjet,“ vysvětlila mluvčí FlixBusu Martina Čmielová.

Turancar, který letos slaví 30 let od svého založení, při této příležitosti koupil třicet nových autobusů značky Setra. Podle firmy tím dojde k výraznému zvýšení standardu služeb na této trase. „Díky FlixBusu můžeme oslovit širší okruh cestujících. Těšíme se, že zákazníci ocení nový standard služeb na palubě našich autobusů, které poskytují maximální pohodlí i nejvyšší bezpečnost,“ řekl  Viliam Turan, majitel Turancaru.

Tagy FlixBus Turancar
22 komentářů