Flix míří na burzu, oznámil dosud nejlepší výsledky

Autobus FlixBusu ve Finsku. Foto: FlixBusAutobus FlixBusu ve Finsku. Foto: FlixBus

Firma letos začne jezdit v Chile, plánuje vstup do Indie.

Společnost Flix, která je v Česku známá především se značkou FlixBus, oznámila rekordní tržby i kladný výsledek EBITDA (zisk před zdaněním, úroky a odpisy). Podle německých médií je to příprava pro vstup na burzu, firma už vybrala poradce pro emisi akcií na kapitálových trzích.

Flix (dříve FlixMobility) vykázal za první pololetí od ledna do června 2023 tržby 860 milionů euro, což představuje nárůst o 54 % ve srovnání s 557 miliony euro mezi lednem a červnem předchozího roku. Od ledna do konce června 2023 cestovalo více než 36 milionů cestujících po celém světě autobusy a vlaky FlixTrain, což je nárůst o 53 %. Firma zároveň ohlásila zisk na úrovni EBITDA ve výši 26 milionů euro.

„Flixu se úspěšně daří dosáhnout udržitelného a ziskového růstu,“ řekl André Schwämmlein, generální ředitel a spoluzakladatel Flixu. „Jsme na dobré cestě ve všech segmentech a v prvním pololetí jsme byli schopni výrazně rozšířit naši nabídku na mnoha trzích. Flix je příkladem úspěšné globální technologické společnosti,“ dodal.

Společnost letos mimo jiné spustila první linky do Finska a Řecka a výrazně rozšířila svou síť spojů v Brazílii. Flix je v současné době aktivní ve 41 zemích po celém světě, do konce roku začne jezdit v Chile. Příští rok má začít jezdit v Indii.

Základem byznysu Flixu zůstává Evropa, kde měla společnost více než 24 milionů cestujících. Tržby dosáhly 477 milionů eur, což představuje nárůst o 91 %.

Flix se netají plány vstoupit na burzu. Firma už vybrala banky JP Morgan, Goldman Sachs a BNP, aby jí se vstupem na burzu pomohly. S jejími akciemi by se mohlo začít obchodovat v první polovině příštího roku, uvedl německý list Handelsblatt. Podle zdrojů Handelsblattu z finančních kruhů by společnost mohla být oceněna zhruba na čtyři miliardy eur.

Tagy Flix
25 komentářů