dkv-spojujeme

Firma Czech Airlines Technics nově zajišťuje údržbu letadel Eurowings a Bees Airline

Letadlo Airbus A319 firmy Eurowings v Praze. Pramen: CSATLetadlo Airbus A319 firmy Eurowings v Praze. Pramen: CSAT

Obdobnou službu poskytuje firma Czech Airlines Technics také společnostem easyJet, KLM, Aeroflot nebo Iberia.

Společnost Czech Airlines Technics (CSAT) ze skupiny Letiště Praha získala dva nové zákazníky.

Pro německou leteckou společnost Eurowings, která v listopadu otevřela v Praze základnu, zajišťuje traťovou údržbu pro bázovaná letadla Airbus A320ceo a A320neo family. Další nový dopravce Bees Airline, který od loňského října provozuje lety mezi Prahou a Ukrajinou, si objednal možnost využití služeb traťové údržby pro své letouny Boeing 737-800 na zavolání.

„Předmětem nového dlouhodobého kontraktu s Eurowings je traťová údržba tří bázovaných letadel z rodiny A320 a dalších nebázovaných letadel dle provozní potřeby. Poskytované služby zahrnují rozmanité úkony, od denních a týdenních kontrol, až po ad hoc opravy v hangáru nebo přetah letadel,“ uvedl Pavel Haleš, předseda představenstva CSAT.

V případě ukrajinského dopravce Bees Airline jde o poskytování služby nepravidelné traťové údržby, tzv. on-call maintenance, která je cílená na opravu případných závad před plánovaným letem. Bees Airline obsluhují linky z Prahy do Oděsy a Lvova.

Obdobnou službu poskytuje firma Czech Airlines Technics také například společnostem easyJet, KLM, Aeroflot, Iberia, Turkish Airlines, FlyDubai a dalším. V loňském roce takto na zavolání provedli její technici 312 zásahů.

Tagy Bees Airline csat Czech Airlines Technics Eurowings letiště praha
2 komentáře