Eurowings už se do Košic nevrátí, dopravce vyřadil letiště z rezervačního systému

Eurowings v Košicích. Zdroj: Letiště KošiceEurowings v Košicích. Zdroj: Letiště Košice

Vedení letiště hledá na danou oblast Severní Porýní-Vestfálsko alternativního dopravce, po takové lince totiž eviduje silnou poptávku.

Letecká společnost Eurowings se už neplánuje vrátit do Košic. Letiště na východě Slovenska vyřadila ze svého rezervačního systému. Ztrátu německého nízkonákladového dopravce potvrdil deníku Zdopravy.cz i manažer rozvoje letectví a obchodu košického letiště Juraj Toth.

„Na danou oblast Severní Porýní-Vestfálsko hledáme alternativního dopravce, neboť evidujeme silnou poptávku po takové lince,“ uvedl Toth.

Ještě začátkem dubna připravovaly Eurowings obnovení linky z Košic do Düsseldorfu na 1. května. Do obchodního centra spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko měly létat dvakrát týdně s Airbusy A319. V minulosti létala aerolinka z Košic ještě také do Mnichova.

Eurowings zamířily na východ Slovenska v roce 2018 z netradičních důvodů, letiště totiž zvítězilo v soutěži dopravce pořádané na Facebooku. Cestující si měli hlasováním vybrat, kam má dopravce létat. Z pěti předvolených měst vyhrály s velkým náskokem právě Košice. Přítomnost aerolinky na košickém letišti byla nicméně několikrát pozastavena, a to i před vypuknutím celosvětové pandemie. Ta ale měla také určitý vliv a přerušování či omezování letů průběžně pokračovalo.

Dvě spojení Košic s tradičními dopravci na uzlová letiště pokračují, nejinak je tomu s přítomností Ryanairu a Wizz Airu

Během letní letového řádu se cestující z Košic dostanou pravidelnými linkami s Austrian Airlines do Vídně a s LOT Polish Airlines do Varšavy. Ryanair nabídne lety na letiště Stansted u Londýna, do Prahy, Liverpoolu a Dublinu. Wizz Air obslouží spojení s letištěm Londýn Luton.

Tagy Eurowings EW Košice KSC Letisko Košice Letiště Košice slovensko
39 komentářů