Eurowings pokračují v expanzi, otevírají novou základnu ve Stockholmu

Airbus A320 společnosti Eurowings. Foto: EurowingsAirbus A320 společnosti Eurowings. Foto: Eurowings

Posílení provozu ve Švédsku oznámil také Ryanair, na trasu mezi švédskou metropolí a Prahou se vrací SAS.

Letecká společnost Eurowings otevře od jara příštího roku novou základnu ve Švédsku. Na hlavním stockholmském letišti Arlanda bude mít od března celkem pět airbusů A320, zaměstná zde celkem 150 lidí.

Jedna z aerolinek Lufthansa Group tak pokračuje ve své expanzi mimo hlavní německý trh po celé Evropě. Od konce října začne létat z nové základny v Praze, kde startuje se dvěma letadly, na jaře přidá třetí. Stockholm bude pátou základnou dopravce mimo Německo.

Míříme na švédské cestující, kteří létají za byznysem i dovolenou,“ řekl šéf Eurowings Jens Bischof. V oznámených plánech jsou lety do řady velkých evropských měst i čistě dovolenkových destinací. „Švédsko je trhem, který ideálně zapadá do naší strategie stát se dopravcem číslo jedna, který cestujícím poskytne nejlepší přidanou hodnotu za cenu letenky. Od vypuknutí pandemie už řada cestujících nehledá jen nejlevnější letenku, ale dopravce, kterému může plně důvěřovat jak v bezpečnosti, tak spolehlivosti nebo sociální odpovědnosti,“ dodal Bischof. Eurowings nejde s cenami tak nízko jako nejlevnější dopravci, ve Stockholmu začne se svým ceníkem na 29,90 eurech.

Ve Švédsku oznámil tento týden další expanzi i Ryanair. Nově začne létat ze Stockholmu do švédského města Skellefteå na severu země. Půjde o jeho třetí vnitrostátní linku v zemi.

Od 23. září se vrací i další spojení Švédska s Českem. Letecká společnost SAS bude létat z Prahy do Stockholmu dvakrát týdně: ve čtvrtek a v neděli.

Tagy ARN Eurowings Ryanair SAS švédsko
5 komentářů