Eurowings otevřely svou druhou základnu v Rakousku, na letiště v Grazu umístí jedno letadlo

Slavnostní otevření základny Eurowings v Grazu. Zdroj: Twitter.com - Eurowings - Foto FischerSlavnostní otevření základny Eurowings v Grazu. Zdroj: Twitter.com - Eurowings - Foto Fischer

Německý lowcost nabídne z hlavního města Štýrska celkem 31 letů týdně do 11 destinací, 4 jsou úplné novinky.

Letecká společnost Eurowings zahájila provoz své druhé základny v Rakousku a současně již jedenácté v Evropě. Dosud disponovala v Rakousku jedinou základnou, a to v Salcburku. Do hlavního města Štýrska, Grazu (Štýrský Hradec), nyní umístila letoun Airbus A319. Báze stroje s registrací 9H-EXQ přinese alpsko-jadranskému regionu celkem 31 letů týdně do jedenácti destinací, včetně čtyř nových. Mezi linkami jsou zastoupeny jak spojení s tradičními dovolenkovými letovisky, tak s významnými německými městy.

Dovolenkové lety jsou provozovány v úzké spolupráci s cestovní kanceláří TUI Austria. Jedná se o linky do středomořských destinací v Řecku, Španělsku, Egyptě a na Kypru. Jak uvádí web aeroTELEGRAPH, lety do Německa, potažmo do Berlína, Hamburku a Düsseldorfu, jsou pro ekonomiku regionu obzvláště důležité. Štýrsko se silným automobilovým průmyslem je totiž již desítky let velmi úzce spjato právě s Německem. Směřuje tam kolem 60 % veškerého exportu.

Ekonomický přínos bude mít báze Eurowings nepochybně také pro samotné letiště v Grazu, neboť minulý rok mu ani zdaleka nevyšel podle plánu. Počet odbavených cestujících byl přibližně o polovinu nižší než v dosud rekordním roce 2019. Tehdy odbavili ve štýrské metropoli na milion pasažérů. Grazu nyní hraje do karet určitě také skromná nabídka letů z nedalekého Klagenfurtu či podle Slovinců nedostatečně rozlétaná Lublaň.

Slavnostní otevření základny Eurowings v Grazu. Zdroj: Twitter.com - Eurowings - Foto FischerSlavnostní otevření základny Eurowings v Grazu. 
Zdroj: Twitter.com - Eurowings - Foto FischerSlavnostní otevření základny Eurowings v Grazu. 
Zdroj: Twitter.com - Eurowings - Foto Fischer
Tagy Eurowings EW Graz GRZ Letiště Graz Letiště Štýrský Hradec Štýrský Hradec
22 komentářů