Eurovia loni vylepšila hospodaření, tržby vzrostly o desetinu na 15 miliard

Otevírání dálnice, ilustrační foto. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářOtevírání dálnice, ilustrační foto. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář

Stavební skupině Eurovia CS se po předloňském poklesu podařilo v roce 2017 vylepšit hospodaření. Konsolidovaný obrat se zvýšil o 10,4

Stavební skupině Eurovia CS se po předloňském poklesu podařilo v roce 2017 vylepšit hospodaření. Konsolidovaný obrat se zvýšil o 10,4 procenta na 14,8 miliardy korun. Hrubý zisk činil 784 milionů, což představuje téměř pětinový meziroční nárůst. Firma to oznámila v tiskové zprávě.

„Těší mě, že i přes složitou situaci na českém a slovenském stavebním trhu se nám daří. V tomto roce plánujeme investovat celkem 600 milionů korun. Finance půjdou především do vzdělávání a školení našich lidí a také do moderního technologického vybavení a vývoje,“ uvedl předseda představenstva Martin Borovka.

Z celkového objemu prací společnosti tvoří 65 procent silnice a městské komunikace. Celkem 13 procent pak připadá na železnice a tramvajové trati a 13 procent na mostní stavby. Loni se firma ve větší míře pustila také do údržby silnic a dálnic. Na základě soutěží Ředitelství silnic a dálnic získala zakázky na údržbu v Moravskoslezském, Olomouckém, Královéhradeckém a Pardubickém kraji. V Libereckém působí v údržbě už 13 let.

Eurovia CS zaměstnává 2901 lidí, provozuje 30 lomů, 25 obaloven a tři pískovny.

Co loni dělala Eurovia (výběr):

Silnice a dálnice:
Dálnice D3, 0309/III Borek – Úsilné
Dálnice D11, úsek Osičky – Hradec Králové
Modernizace dálnice D1, úsek 22, Měřín – Velké Meziříčí
Estakáda na D3 Žilina (Strážov) – Žilina (Brodno), Slovensko

Železniční a tramvajové tratě:
Rekonstrukce ul. 1. Máje v Olomouci
Modernizácia električkových tratí, Košice
RTT v Liberci v úseku Rumunská – Palachova – Šaldovo náměstí
RTT v Klapkově ulici v Praze v Kobylisích
Zvýšení traťové rychlosti v úseku Golčův Jeníkov – Čáslav

Ostatní:
Oprava historického centra Kadaň
Logistické centrum Prologis Gáň (Galanta)

 

Tagy 2017 eurovia tržby zisk
Žádné komentáře