Eurostar přidá další vlaky, těží z chaosu na letištích

Jednotka e320 společnosti Eurostar. Foto: EurostarJednotka e320 společnosti Eurostar. Foto: Eurostar

Od září začne jezdit čtvrtý pár spojů mezi Amsterdamem a Londýnem.

Provozovatel rychlovlaků mezi Velkou Británií a kontinentální Evropou Eurostar je jedním z vítězů krize způsobené nedostatkem personálu v letecké dopravě. Přechází k němu cestující, kteří se chtějí vyhnout chaosu na velkých letištích.

Podle dopravce se už provoz dostal na 70 % úrovně před covidem, největší nárůst zažívá v posledních týdnech. „Návrat poptávky zejména u firemní klientely je mnohem rychlejší, než jsme očekávali. Jsme si jisti, že tento trend bude dál pokračovat,“ řekl obchodní ředitel Eurostaru Francois Le Doze.

Mluvčí Eurostaru řekl agentuře Bloomberg, že růst poptávky souvisí se situací na letištích. Cestující se chtějí vyhnout problémům s dlouhým čekáním na bezpečnostní kontrolu nebo rušení letů. Podle dat dopravce stoupl počet firemních účtů od roku 2019 o 40 %.

Eurostar od září přidá další spoje, mezi Amsterdamem a Londýnem začne jezdit čtvrtý pár vlaků. Poptávka podle firmy ukazuje rostoucí zájem o ekologičtější způsob dopravy a cesty mezi centry měst, nikoliv jen letišti. Právě letiště v Amsterdamu a Londýně jsou nedostatkem personálu postižena nejvíce.

Tagy Eurostar
19 komentářů