European Sleeper potvrdil noční vlak Praha – Brusel, vyjede na konci března příštího roku

Vagón společnosti European Sleeper. Foto: European SleeperVagón společnosti European Sleeper. Foto: European Sleeper

Nové spojení bude v provozu třikrát týdně.

Společnost European Sleeper prodlouží od 25. března příštího roku své noční spojení mezi Bruselem, Amsterdamem a Berlínem až do Prahy.

Firma to oznámila dnes na svých stránkách, kde se objevil i jízdní řád. Vlaky budou jezdit zatím třikrát týdně: z Česka v neděli, úterý a ve čtvrtek, z Belgie v pondělí, ve středu a v pátek. Cesta potrvá zhruba patnáct hodin.

Podle jízdního řádu pojede vlak z Prahy v 18:04, v Česku zastaví ještě v Praze-Holešovicích, Ústí nad Labem a Děčíně. V Bruselu má být vlak v 9:27. Ve směru z Bruselu pojede vlak v 19:22, příjezd do Prahy bude v 10:56.  Kromě Bruselu vlak umožní přímé spojení například do Amsterdamu, Rotterdamu či Antverp.

Cena jízdenek začíná na 79 eurech za místo k sezení, 109 eur za lehátko a 159 eur za lůžko. Jízdenky jsou již v prodeji.

Jízdní řád spojení Praha - Brusel. Foto: European Sleeper

European Sleeper není tradičním dopravcem, organizace vznikla v Nizozemsku jako družstvo, které chce obnovit noční vlaky. Drobní investoři loni podpořili start firmy půl milionem eur, emise podílů se vyprodala za patnáct minut. Chystá další trasu, plánuje spojit Amsterdam s Barcelonou. Nová linka se dostala na seznam nočních linek, které chce podpořit Evropská komise. Linka z Bruselu do Berlína začala jezdit letos v květnu.

Tagy European Sleeper noční vlak Praha – Berlín – Amsterdam - Brusel noční vlaky
84 komentářů