Ernest Airlines v potížích. Firma zastavila kompletně provoz

Airbus 319 společnosti Ernest Air. Foto: Ernest AirAirbus 319 společnosti Ernest Air. Foto: Ernest Air

Letecká společnost Ernest Airlines je kandidátem na titul prvního zkrachovalého dopravce v letošním roce. Firma dnes oznámila, že dočasně přerušila

Letecká společnost Ernest Airlines je kandidátem na titul prvního zkrachovalého dopravce v letošním roce. Firma dnes oznámila, že dočasně přerušila veškerý provoz.

Vyplývá to z oznámení na webových stránkách firmy. Jde o poměrně očekávaný krok: už na konci loňského roku přestaly aerolinky prodávat letenky s odůvodněním,  že italský úřad civilního letectví firmě ponechal licenci jen do 13. ledna.

Už na začátku týdne firma začala rušit většinu letů, některá letadla si stáhly leasingové společnosti k sobě.

„Učinili jsme maximum možného, abychom mohli dál létat alespoň na přelomu roku, bohužel často i za cenu velkých zpoždění nebo zrušení letů. Bohužel opatření v podobě hrozby ztráty licence vedlo k sérii dalších událostí, které dál způsobily potíže pro náš provoz,“ uvedly aerolinky v prohlášení.

Není stále jasné, z jakého důvodu firma má firma přijít o licenci, pravděpodobně nedostatek kapitálu. Firma stále tvrdí, že bude snažit znovu vrátit do provozu. Podobná prohlášení vydala už řada aerolinek, které nakonec zkrachovaly.

Ernest Airlines sídlí v Miláně, zaměstnávají zhruba 200 lidí. Firma měla čtyři letadla: 1 A319 a 3 A320. Zaměřují se na lety z Itálie na Ukrajinu a do Albánie. Dopravce vznikl v roce 2015. Velký rozvoj zaznamenala firma v roce 2017, kdy do firmy vstoupil švédský miliardář Jacob Porsér, kterého proslavila především hra Minecraft,

Tagy Ernest Airlines
5 komentářů