Další evropská aerolinka v potížích. Úřady zastaví provoz dopravce, kterého financoval tvůrce Minecraftu.

Airbus 319 společnosti Ernest Air. Foto: Ernest AirAirbus 319 společnosti Ernest Air. Foto: Ernest Air

Italská letecká společnost Ernest Airlines je dalším dopravcem, který se dostal do vážných potíží. Dopravce, jehož investorem byl například i

Italská letecká společnost Ernest Airlines je dalším dopravcem, který se dostal do vážných potíží. Dopravce, jehož investorem byl například i tvůrce hry Minecraft, má od 13. ledna příštího roku pozastavenou provozní licenci a přestal létat.

Ernest Airlines na svých stránkách oznámily, že italský národní letecký úřad (ENAC) zatím firmě nezakázal do 13. ledna létat, firma ale pozastavila prodej letenek. Aerolinky věří, že pozastavení licence se podaří ještě odvrátit, pokud splní podmínky licence. ENAC nespecifikoval, zda se odebrání licence týká bezpečnosti provozu či například nedostatku hotovosti dopravce pro další provoz. „Činíme všechny potřebné kroky k tomu, abychom licenci získali zpět,“ uvedly aerolinky v prohlášení.

Ernest Airlines sídlí v Miláně, zaměstnávají zhruba 200 lidí. Firma má čtyři letadla: 1 A319 a 3 A320. Zaměřují se na lety z Itálie na Ukrajinu a do Albánie. Dopravce vznikl v roce 2015. Velký rozvoj zaznamenala firma v roce 2017, kdy do firmy vstoupil švédský miliardář Jacob Porsér, kterého proslavila především hra Minecraft,
Porsér vydělal na prodeji firmy Mojang, která hru Minecraft vyvinula. V roce 2014 společnost koupil Microsoft za 2,5 miliard dolarů.

V Evropě letos zkrachovalo osm leteckých společností.

Tagy Ernest Airlines
9 komentářů