Erfurt objednal dalších deset tramvají od Stadleru

Nové tramvaje Stadler Tramlink pro Erfurt. Foto: Jacob SchröterNové tramvaje Stadler Tramlink pro Erfurt. Foto: Jacob Schröter

Dosud ve městě jezdí 14 tramvají typu Tramlink.

Dopravní podnik EVAG v durynském Erfurtu se rozhodl využít opci a objednat dalších deset tramvají Tramlink od Stadleru. Ve městě jezdí tento typ od roku 2021.

EVAG uplatnění opce oznámil na svých stránkách. Podle dopravce už tramvaje v Erfurtu překonaly milion ujetých kilometrů. „Je to důležitý krok k modernizaci našich vozidel a zvýšení atraktivity veřejné dopravy,“ řekl šéf Stadwerke Erfurt (pod kterou EVAG spadá) Peter Zeiss. Podle něj je dopravce s novými tramvajemi spokojen.

V hlavním městě Durynska aktuálně jezdí čtrnáct těchto tramvají. Stadler je vyrábí ve Valencii. Tramvaj přepraví až 248 cestujících, z toho 102 sedících. Měří 42 metrů, má sedmero dveří, které jsou vybaveny LED pásy. Ty ukazují, zda cestující mohou ještě vystupovat a nastupovat, nebo to již není bezpečné. Tramvaje jsou plně klimatizované.

Stadler na výrobě a vývoji spolupracoval s německou společnosti Kiepe Electric, která dodala trakční motory nebo řídicí systém. Tramvaj umožňuje rekuperaci při brzdění.

Tramvaj Tramlink v Erfurtu. Foto: EVAGNové tramvaje Stadler Tramlink pro Erfurt. Foto: Jacob SchröterNové tramvaje Stadler Tramlink pro Erfurt. Foto: Jacob SchröterNové tramvaje Stadler Tramlink pro Erfurt. Foto: Jacob SchröterNové tramvaje Stadler Tramlink pro Erfurt. Foto: Jacob SchröterNové tramvaje Stadler Tramlink pro Erfurt. Foto: Jacob SchröterTramvaj Tramlink v Erfurtu. Foto: EVAGTramvaj Tramlink v Erfurtu. Foto: EVAGTramvaj Tramlink v Erfurtu. Foto: EVAGTramvaj Tramlink v Erfurtu. Foto: EVAGTramvaj Tramlink v Erfurtu. Foto: EVAGNové tramvaje Stadler Tramlink pro Erfurt. Foto: Jacob Schröter
Tagy Erfurt Erfurter Verkehrsbetriebe EVAG Stadler Rail Stadler Tramlink
Žádné komentáře