Emirates přeruší od středy většinu linek, ve vzduchu zůstanou jen nákladní letadla

A380 společnosti Emirates v Dubaji. Foto: EmiratesA380 společnosti Emirates v Dubaji. Foto: Emirates

Sedmá největší letecká společnost na světě podle počtu cestujících od středy zastaví většinu osobní dopravy. Tři dny poté, co firma

Sedmá největší letecká společnost na světě podle počtu cestujících od středy zastaví většinu osobní dopravy. Tři dny poté, co firma začala omezovat lety do desítek destinací včetně Prahy, přistoupil dopravce k ještě razantnějšímu opatření: v provozu zůstanou linky jen do třinácti zemí a nákladní doprava.

Emirates, které jsou v mezinárodní dopravě největším dopravcem podle ukazatele takzvaných osobokilometrů (počet cestujících násobený uletěnými kilometry), oznámil dočasné zastavení většiny linek v tiskové zprávě. Ta neuvádí, jak dlouho omezení potrvá. V případě již dříve oznámených destinací Emirates oznámily zastavení provozu většinou do června.

„Je to bezprecendentní kritická situace, celý svět se v podstatě dostává do karantény. Ocitli jsme se v situaci, kdy není možné většinu linek provozovat. Tato situace potrvá do doby, než země otevřou své hranice a vrátí se důvěra v cestování,“ řekl šejk Ahmed bin Saeed Al Maktoum, šéf Emirates.

Emirates zatím udrží provoz do Velké Británie, Švýcarska, Hongkongu, Thajska, Malajsie, Filipín, Japonska, Singaporu, Jižní Koreje, Austrálie, Jižní Afriky, USA a Kanady.
Kvůli úspoře nákladů firma zastavila nábor nových lidí, zaměstnance vyzvala k neplacenému volnu. Většina pracovníků přijde o 25 až 50 % platu. Prezident Emirates Tim Clark nebude mít tři měsíce žádný plat.

Tagy emirates omezení dopravy kvůli koronaviru
9 komentářů