Emirates zmodernizuje dalších 71 letadel, v každém projde proměnou celý interiér

Premium economy v A380. Foto: EmiratesPremium economy v A380. Foto: Emirates

Rozsáhlý modernizační program v hodnotě několika miliard dolarů počítá s renovací už celkem 191 letadel.

Rozsáhlý mnohamiliardový investiční program letecké společnosti Emirates na modernizaci interiérů letounů Boeing 777-300ER a Airbusů A380 se z původně plánovaných úprav 120 strojů rozšíří o dalších 71. Dopravce to oznámil v tiskové zprávě.

Kompletní renovací projdou interiéry dalších 43 Airbusů A380 a 28 Boeingů 777. Celkem tak bude dopravce po skončení prací provozovat 191 modernizovaných letadel. Všechny úpravy si dělá aerolinka sama.

Renovované stroje získají například novou cestovní třídu premium economy, tedy hybrid mezi business a economy. Nová bude i barevná paleta, patrná na kobercích a stěnových panelech. Sedadla first a business class na horní palubě vybaví dopravce nejnovějším koženým čalouněním v krémové barvě a světlejšími odstíny dřevěných povrchových úprav.

První z modernizovaných Airbusů A380 představila letecká společnost zkraje loňského roku. Od té doby jich stihla upravit 22. V červenci pak přijde na řadu první Boeing 777. Každá proměna jednoho takového stroje zabere dva týdny.

V letounech Boeing 777 debutují nová sedadla business class v aktualizované konfiguraci 1–2–1, čímž letadlo získá spolu s přidáním 24 nových sedadel premium economy kapacitu 332 cestujících a čtyři cestovní třídy, včetně osmi first class apartmá. Kvůli osazení premium economy bude economy class ochuzena o 50 sedadel.

Aktuálně nasazují Emirates modernizované Airbusy A380 na trasách do New Yorku na letiště JFK, Los Angeles, San Francisca, Houstonu, Londýna na letiště Heathrow, Sydney, Aucklandu, Christchurche, Melbourne, Singapuru, Bombaje, Bengalúru a São Paula. Brzy se přidá Ósaka.

První třída v A380 po modernizaci. Foto: EmiratesEkonomická třída v A380 po modernizaci. Foto: EmiratesPrvní třída v A380 po modernizaci. Foto: Emirates
Tagy EK emirates
21 komentářů