Emirates v nových letadlech skončí s první třídou

Boeing 787-9 pro Emirates. Foto: BoeingBoeing 787-9 pro Emirates. Foto: Boeing

Letecká společnost Emirates nebude už v nově objednaných letadlech Airbus A350-900 a Boeing 787-9 nabízet první třídu. I tak ale

Letecká společnost Emirates nebude už v nově objednaných letadlech Airbus A350-900 a Boeing 787-9 nabízet první třídu. I tak ale zůstanou v nabídce dopravce stále tři třídy: nově bude na palubě premium economy.

V rozhovoru pro server Executive Traveller to uvedl šéf aerolinek Tim Clark. Podle něj to ale neznamená u Emirates konec první třídy, dál bude ve stávajících letadlech. Nově objednané letouny A350 a  a Boeing 787 mají dorazit do flotily Emirates v roce 2023.

Podle Clarka dojde současně ke standardizaci produktů a úrovně služeb ve všech letadlech. „Samozřejmě se bude mírně lišit velikost sedaček, ale vzhled a materiály budou stejné ve všech letadlech,“ dodal Clark.

Emirates mají oznámit brzy podobu nové třídy premium economy, tedy hybridu mezi byznys a ekonomickou třídou. Původně se měly nové sedačky objevit v Boeingu 777X, ten má ale zpoždění a proto nejprve nasadí tuto třídu v některých A380 v příštím roce. Premium economy zavedla spousta dopravců zejména po ekonomické krizi, kdy firmy odmítaly svým zaměstnancům proplácet kvůli úsporám letenku v byznys třídě. Podle něj bude premium economy připomínat úrovní služeb byznys třídu přes nástupem plně rozložitelných sedaček.

Tagy emirates první třída v letadle Top
10 komentářů