Emirates přechází na digitální palubní vstupenky, změna se týká letů z Dubaje

A380 společnosti Emirates v Dubaji. Foto: EmiratesA380 společnosti Emirates v Dubaji. Foto: Emirates

Snahou dopravce je snížit množství papírového odpadu a riziko ztráty dokladu.

Letecká společnost Emirates začala vyžadovat u většiny cestujících odlétajících z Dubaje namísto tištěných palubních vstupenek jejich digitální variantu. Snahou dopravce je snížit množství papírového odpadu a riziko ztráty dokladu, jako je tomu u boarding passů v tištěné podobě.

Cestující odbavení online si mohou palubní vstupenku vyzvednout v mobilní aplikaci Emirates nebo si ji nahrát do virtuálních peněženek Apple Wallet a Google Wallet. Ti, kteří se odbaví na Terminálu 3 dubajského mezinárodního letiště, obdrží palubní vstupenku e-mailem nebo prostřednictvím SMS zprávy. S digitální palubní vstupenkou se pak budou pasažéři prokazovat až po nástup do letadla, tedy po celou dobu pobytu na letišti.

Digitální palubní vstupenky již dnes používá většina leteckých společností. Pro případ, že cestující nebude mít k dispozici mobilní zařízení nebo bude mít vybitou baterii či jiný problém, může si palubní vstupenku i nadále vytisknout na standardní přepážce Emirates. Stejná varianta zůstává k dispozici rovněž pasažérům s kojenci, nezletilým osobám bez doprovodu a pasažérům vyžadujícím zvláštní pomoc, stejně jako cestujícím s navazujícími lety jiných leteckých společností a na letech do USA.

Tagy dubaj DXB EK emirates
36 komentářů