Emirates poprvé poslaly do Prahy „mini-freighter“. Osobní Boeing 777-300ER bez sedaček

Boeing 777-300ER společnosti Emirates v Praze. Foto: Emirates SkyCargoBoeing 777-300ER společnosti Emirates v Praze. Foto: Emirates SkyCargo

Emirates vyčlenily 16 osobních letadel na dopravu nákladu.

Nákladní divize letecké společnosti Emirates poprvé nasadila do Česka letoun Boeing 777-300ER ve verzi, kterou sama označuje jako mini-freighter. Jde o osobní letoun, ze kterého kvůli velké poptávce po létání dopravce vymontoval všechny sedačky, a tak využil i palubu pro cestující pro přepravu nákladu.

Speciální let organizovaný společností DB Schenker/Schenker Flight Services GmbH přepravil náklad z Vietnamu do České republiky. O letu zajištěném Emirates SkyCargo informoval dopravce v tiskové zprávě. Na palubě bylo 55 tun osobních ochranných prostředků a dalších pomůcek.

Upravený Boeing 777-300ER bez sedaček pro přepravu nákladu. Foto: Emirates

Upravený Boeing 777-300ER bez sedaček pro přepravu nákladu. Foto: Emirates

Emirates patří mezi první dopravce, který začal v době pandemie používat i osobní letadla čistě pro nákladní lety. Emirates SkyCargo momentálně disponuje 16 osobními Boeingy 777-300ER upravenými na letadla „mini-freighter“ pro přepravu zboží.

Emirates SkyCargo během posledního roku vypravila více než 27 800 nákladních letů s využitím upravených osobních letadel. Tyto transporty pomohly přepravit více než 100 tisíc tun nezbytně nutného zboží, včetně ochranných pomůcek, testovacích sad, ventilátorů, léčiv, vakcín i potravin. Tento objem představuje ekvivalent pro tisíc plně naložených nákladních Boeingů 777. Firma v Dubaji zřídila letecký uzel s certifikací GDP (osvědčení distribučních postupů) pro skladování a distribuci vakcín proti Covid-19 s UNICEF na podporu globální distribuce vakcín do rozvojových zemí přes Dubaj.

Tagy emirates Emirates SkyCargo letecká nákladní doprava
5 komentářů