Emirates po téměř čtyřměsíční pauze vzlétly s A380, zatím na linkách do Londýna a Paříže

Odstavená letadla v Dubaji. Foto: EmiratesOdstavená letadla v Dubaji. Foto: Emirates

Za normálních okolností jeden z několika stovek letů denně, dnes poutá mimořádnou pozornost. Letecká společnost Emirates dnes po téměř čtyřměsíční

Za normálních okolností jeden z několika stovek letů denně, dnes poutá mimořádnou pozornost. Letecká společnost Emirates dnes po téměř čtyřměsíční pauze vypravila první let s Airbusem A380.

V letectví jde o událost: většina největších osobních letadel je odstavena, některá během koronakrize zamířila již do šrotu (Air France), jiná k dlouhodobému odstavení do pouště (Qantas). Jediným dopravcem, který nechává letadla A380 nyní v provozu, je občas China Southern.

Emirates zatím letadla nasazuje na linku do Paříže a Londýna, první stroj odstartoval dnes ráno na lince do Londýna. Trasa obou letů většinou vede i přes český vzdušný prostor. Samotný let je na Flightradar24.com.

Aerolinky původně zvažovaly, že letos nechají všechna největší osobní letadla světa na zemi kvůli nedostatečné poptávce. Šéf Emirates Tim Clark nedávno uvedl, že do dvou let bude obnoven jejich plný provoz.

Emirates už obnovily provoz, zatím jim ale bohatě stačí nasadit na své lety menší Boeing 777-300ER. Na linku nasadí A380 ve verzi pro méně cestujících i s první třídou. Ostatní dva lety mezi Dubají a Londýnem dopravce provozuje s Boeingem 777-300ER.

Emirates jsou bezkonkurenčně největším provozovatelem A380, mají jich aktuálně 116. Firma má převzít ještě osm strojů. U posledního A380 již začala finální montáž.

Tagy A380 Airbus A380 emirates Top
1 komentář