Emirates opět létají s A380 do Christchurche, superjumba nasadí i na Bali

Slavnostní přivítání Airbusu A380 letecké společnosti Emirates symbolickou vodní slavobránou na letišti ve Christchurchu na Novém Zélandu. Zdroj: EmiratesSlavnostní přivítání Airbusu A380 letecké společnosti Emirates symbolickou vodní slavobránou na letišti ve Christchurchu na Novém Zélandu. Zdroj: Emirates

Christchurch je nejmenší město, kam dopravce se svými Airbusy A380 létá. Pro Indonésii zase půjde o velký letecký milník.

Letecká společnost Emirates obnovila pravidelnou linku do města Christchurch na Novém Zélandu. Jde o nejmenší město, kam dopravce se svými Airbusy A380 létá. Žije v něm asi jen 390 tisíc obyvatel, zastává však roli největšího města Jižního ostrova – jednoho ze dvou hlavních ostrovů Nového Zélandu.

Spojení bude v provozu každý den, cestující čeká mezipřistání v australském Sydney. Emirates obnovily lety do Christchurche po tříleté pauze, kdy proti nim stála stejně jako proti ostatním pandemie. Návrat společnosti na linku z Dubaje do Christchurche je součástí jejího plánovaného navýšení kapacit. Z tiskové zprávy Emirates vyplývá, že Nový Zéland je jedinou zemí v jejich síti, kterou obsluhuje výhradně čtyřmotorovými superjumby.

Emirates poprvé s A380 pravidelně v Indonésii

Od 1. června se pak Airbusy A380 v barvách Emirates začnou objevovat také na Bali. Aerolinka říká, že půjde o milník v historii indonéského letectví, neboť se bude jednat o první plánovanou pravidelnou linku do země obsluhovanou A380.

„Bali je i nadále jednou z nejoblíbenějších turistických destinací v naší síti a jedním ze strategických trhů v jihovýchodní Asii. Premiéra letadla Emirates A380 v Indonésii tak podtrhuje náš dlouhodobý závazek vůči tamnímu cestovnímu ruchu. Těšíme se, že se nám podaří zvýšit příletovou dopravu na ostrov,“ uvedl obchodní ředitel společnosti Emirates Adnan Kazim.

V současnosti obsluhuje dopravce kromě letiště Denpasar na ostrově Bali ještě hlavní město Indonésie Jakartu. Na obě letiště vypravuje celkem 28 letů týdně. Na Bali létá dvakrát denně, na obě rotace jsou dosud nasazovány Boeingy 777-300ER. Airbus A380 nahradí dvoumotorový stroj na letu EK368 odlétajícím z Dubaje vždy ve 3:25 a přistávajícím v Denpasaru v 16:35 místního času. Zpáteční let EK369 odletí z Bali v 19:40 a v Dubaji přistane v 00:45 dalšího dne.

Tagy Bali CHC Christchurch DPS EK emirates SYD
9 komentářů