Emirates odkládají start Premium Economy v letadlech, čekají na 777X

Boeing 777-9 pro Emirates ve výrobě. Foto: EmiratesBoeing 777-9 pro Emirates ve výrobě. Foto: Emirates

Letecká společnost Emirates odkládá nejméně o půl roku plán na zavedení nové třídy ve svých letadlech. Premium economy, která je

Letecká společnost Emirates odkládá nejméně o půl roku plán na zavedení nové třídy ve svých letadlech. Premium economy, která je komfortem a prostorem mezi byznys a ekonomickou třídou, měla být jako první u letadel Boeing 777X v červnu příštího roku. Kvůli zpoždění Boeingu ale nakonec dopravce nasadí novou třídu jako první do letadel Airbus A380.

Na setkání s novináři to uvedl šéf Emirates Tim Clark. Podle agentury Bloomberg  nevěří Clark, že by Boeing zvládl letadlo dodat do konce června, jak původně sliboval. Start nového letadla nabral zpoždění, nejprve kvůli problémům s motory, nedávno letadlu při zátěžové zkoušce odpadly dveře nákladního prostoru.

Premium economy zažila největší rozmach po poslední krizi v letech 2008 a 2009, kdy řada firem v rámci úspor odmítala platit zaměstnancům let v byznys třídě. Premium economy se tak stala alternativou hlavně pro firemní zákazníky.

Šéf Emirates současně uvedl, že i přes uzavírku dráhy v Dubaji v prvním pololetí letošního roku jsou výsledky aerolinky za prvních šest měsíců lepší než ve stejném období loňského roku.

Tagy 777X emirates premium economy
Žádné komentáře