Emirates dokončily modernizaci interiéru prvního Boeingu 777, součástí je i nová byznys třída

Nová byznys třída v Boeingu 777 Emirates. Zdroj: EmiratesNová byznys třída v Boeingu 777 Emirates. Zdroj: Emirates

Proměna interiéru čeká dalších 80 Boeingů 777, práce jsou součástí dříve oznámené investice přesahující tři miliardy dolarů.

Letecká společnost Emirates dokončila modernizaci interiéru prvního Boeingu 777. Práce trvaly celkem 37 dnů. Interiér letounu během nich prošel komplexní proměnou zvyšující komfort i soukromí.

Nejzásadnější bylo přidání prémiové ekonomické třídy v konfiguraci 2-4-2 a zcela nové byznys třídy v aktualizované konfiguraci 1-2-1, kde lze všechna sedadla proměnit na lůžko. Každý cestující v byznysu má navíc přímý přístup do uličky, osobní minibar, stůl, několik zásuvek či 23palcovou HD obrazovku.

Kvůli osazení 24 sedadel prémiové ekonomické třídy přišla ekonomická třída o 50 míst. Její celková kapacita je nyní 256 cestujících. Byznys třída pojme 38 pasažérů. V letounu je i šest apartmá první třídy.

Nová byznys třída v Boeingu 777 Emirates. Zdroj: EmiratesNová byznys třída v Boeingu 777 Emirates. Zdroj: EmiratesNová prémiová ekonomická třída v Boeingu 777 Emirates. Zdroj: Emirates

První cestující svezl repasovaný letoun dnes, a to z Dubaje do Ženevy. V příštích několika týdnech obslouží modernizované Boeingy 777 destinace jako Tokio Haneda, Brusel a další.

Proměna čeká dalších 80 letadel Boeing 777. Práce jsou součástí dříve oznámené investice přesahující tři miliardy dolarů (70 miliard korun), v rámci které vyčlenily Emirates k modernizaci dohromady 191 letadel Boeing 777 a Airbus A380. Dvoupatrové Airbusy A380 po repasi interiéru již obsluhují například linky z Dubaje do New Yorku, Los Angeles, San Francisca, Houstonu, Londýna, Sydney či Ženevy.

Tagy EK emirates
11 komentářů