Emirates dokončily refundaci letenek, vrátily lidem přes 40 miliard korun

Odstavená letadla v Dubaji. Foto: EmiratesOdstavená letadla v Dubaji. Foto: Emirates

Cestujícím teď dopravce vrací peníze do sedmi dnů.

Letecká společnost Emirates Airline je jednou z prvních aerolinek, která kompletně dokončila proces vracení peněz za letenky, o které cestující přišli kvůli zrušeným letům v době pandemie koronaviru.

Firma dnes oznámila, že dokončila refundační proces a vyřídila celkem 1,7 milionu žádostí. Celkem cestujícím vrátila zhruba 6,3 miliardy dirhamů (40 miliard korun).

Refundační proces trval sedm měsíců od dubna tohoto roku. Z celkové vrácené částky byly zhruba tři čtvrtiny vráceny zákazníkům, kteří si zakoupili letenku přímo u společnosti Emirates, zbytek tvořili zákazníci zprostředkovaní cestovními kancelářemi.

„Během tohoto období vyřídila společnost Emirates přes 130 tisíc dotazů spojených s refundací a zpracovala žádosti týkající se téměř 4 milionů letových poukázek. V nejvyšší špičce pracovalo na refundačním procesu 110 zaměstnanců z  devatenáctičlenného týmu zaměřeného na refundace před pandemií. Navýšení týmu bylo realizováno díky interním přesunům personálu,“ uvedla firma v tiskové zprávě.

„Objem žádostí o refundace nebo směnu letových poukázek je stále vyšší, než tomu bylo před pandemií, ale nyní jsme schopni žádosti zvládnout v rámci sedmi dnů,“ řekl šéf Emirates Tim Clark.

Společnost Emirates rozšířila od začátku týdne krytí pojištění covid-19 o další rizika bezplatně pro všechny zákazníky. Vedle zdravotního pojištění, pokrývá nyní pojistka i náklady úrazového pojištění během cest. Týká se i zimních sportů, ztráty osobních věcí nebo narušení cesty z důvodu neočekávaného uzavření vzdušného prostoru. Stále nabízí plně flexibilní letenky až do března příštího roku.

Jiné letecké společnosti zdaleka všechny peníze ještě nevyplatily. Klientům se snaží vnutit zejména vouchery na jiný let.

Tagy emirates refundace letenek
6 komentářů