Džungle a památky. Brněnský dopravní podnik vyzdobil uvnitř další tramvaje

Výzdoba interiérů brněnských tramvají. Pramen: DPMBVýzdoba interiérů brněnských tramvají. Pramen: DPMB

Interiér dalších dvou brněnských tramvají dostal nezvyklý design.

Brněnské památky a tropická džungle. To jsou dva nové motivy, se kterými se mohou setkat cestující v brněnské MHD. Dopravní podnik výraznými polepy vyzdobil dvě další tramvaje typu K3, které prošly opravou. Už od loňska nesou dvě tramvaje stejného typu motivy vesmíru a krajiny.

„Folie prostory vozů nejen oživí, ale mají také antivandalskou funkci, kdy je možné z nich případné nečistoty lehce setřít,“ uvedl generální ředitel Dopravního podniku města Brna (DPMB) Miloš Havránek. Podnik podle něj reagoval i na kladné ohlasy cestujících. První dvě tramvaje typu K3R-N opatřil polepem znázorňujícím vesmír a krajinu na jaře loňského roku.

„V tuto chvíli další podobné výzdoby neplánujeme, záměr se týkal pouze vozů tohoto typu, u kterých bylo nutné v rámci renovace opravit i interiérové obložení. Tato varianta se nám zdálo jako zajímavé zpestření pro cestující,“ dodal Havránek.

Cestující se tramvajemi plnými planet, exotických zvířat, krajinek nebo brněnských staveb svezou v pracovní dny nejčastěji na lince 5, o víkendech na lince 12. Čtyři nízkopodlažní tramvaje typu K3R-N slouží v Brně od roku 2004. Během posledních let prošly opravami, které jejich životnost prodlouží o dalších zhruba deset roků.

Výzdoba interiérů brněnských tramvají. Pramen: DPMBVýzdoba interiérů brněnských tramvají. Pramen: DPMBVýzdoba interiérů brněnských tramvají. Pramen: DPMBVýzdoba interiérů brněnských tramvají. Pramen: DPMBVýzdoba interiérů brněnských tramvají. Pramen: DPMBVýzdoba interiérů brněnských tramvají (od roku 2019). Pramen: DPMBVýzdoba interiérů brněnských tramvají (od roku 2019). Pramen: DPMBTramvaj K3R-N v Brně. Autor: Dezidor – Fotografie je vlastním dílem, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=5867157
Tagy brno design DPMB tramvaj K3R-N
31 komentářů