Dvoupodlažní autobusy pro Ostravu opět nikdo nenabídl, DPO zvažuje už třetí soutěž

Dvoupodlažní autobusy se staly ikonou například v londýnské MHD. Foto: Jan SůraDvoupodlažní autobusy se staly ikonou například v londýnské MHD. Foto: Jan Sůra

Ani na druhý pokus nevybral Dopravní podnik Ostrava (DPO) dodavatele dvoupodlažních autobusů pro chystanou linku mezi zoologickou zahradou a Dolní

Ani na druhý pokus nevybral Dopravní podnik Ostrava (DPO) dodavatele dvoupodlažních autobusů pro chystanou linku mezi zoologickou zahradou a Dolní oblastí Vítkovice. Do soutěže se opět nikdo nepřihlásil. DPO přesto zvažuje, že tendr vypíše znovu.

Zrušení soutěže kvůli nepodání jediné nabídky vyplývá z informací ve věstníku veřejných zakázek. Ze stejného důvodu zrušil DPO soutěž na konci června.  

DPO v soutěži poptával dva autobusy s odhadovanou cenou 18 milionů korun. Podmínkou soutěže byl motor na CNG nebo hybridní pohon. Do autobusu se muselo vejít nejméně 65 sedících cestujících. Ve vozidlech měly být USB porty na dobíjené drobné elektroniky a wifi. V hodnocení měla hlavní roli mít cena za autobus a údržbu, deset procent váhy pak připadalo na termín dodání. Město si pohrávalo dříve s myšlenkou propojit oba areály lanovkou, od plánů nakonec ustoupilo.

Dopravní podnik provedl před vypsáním soutěže takzvané předběžné tržní konzultace, kdy se bavil s výrobci autobusů o podmínkách. Podle serveru Československý dopravák  ale Ostrava hledá vozidla, která na trhu neexistují.

DPO se přesto myšlenky na dvoupodlažní autobusy nevzdává. „Výběrové řízení bude pravděpodobně opakováno,“ řekla mluvčí DPO Karolína Rycková.

Tagy dopravní podnik ostrava dvoupodlažní autobus
15 komentářů